30. март – Илић: Вратити достојанство српским селима

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ – Лидер Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да треба вратити достојанство српским селима и да наредна влада мора много озбиљније да се бави пољопривредом.

Илић је током обиласка села у Браничевском округу навео да до сваке куће у земљи треба изградити асфалтни пут и обезбедити субвенције за пољопривреду.

Неопходно је, додао је Илић, и да се изграде трафостанице и обезбеди добро водоснадбевање у свим селима како их млади не би напуштали и одлазили у градове.

“Коалиција ‘Покренимо Србију’ мора да победи како би се вратило достојанство српским домаћинима, запослили људи, а државни буџет пунио”, навео је Илић.

Он је оценио да је актуелна власт имала “катастрофалне резултате на селу”, јер, како тврди, није испунила ниједно обећање.

“Све што обећамо у кампањи ми ћемо испунити”, рекао је Илић, који сматра да ће коалиција “Покренимо Србију” на мајским изборима остварити добар резултат.

Илић је посету Браничевском округу започео у селу Курјаче, где је посетио фарму, која има 6.000 пилића, а након тога и цркву у селу Тополовник.

У наставку обиласка тог округа, Илић ће посетити и Сребрено језеро и Мало Црњиче.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *