29. март – Триван: 6. маја се бира рат или мир

Потпредседница ДС Јелена Триван поручила је јуче да ће грађани на изборима 6. маја креирати будућност Србије и да само од њих зависи хоће ли одабрати оне који ће земљу гурнути у рат, а њене грађане у мобилизацију, или оне који ће обезбедити мир, сигурност и просперитет.

Триванова је присталицама окупљеним на трибини ДС рекла да може да замисли ситуацију у којој ће од тога ко буде у Председништву или Влади Србије зависити да ли ће се на барикаде на Косову одговорити мобилизацијом или смиривањем.

“Зависи од нас самих. А ко је тај ко ће вас гурнути поново у мобилизацију и обавезни војни рок, већ вам пише у њиховој Белој књизи”, рекла је Триван истичући да је ДС претходних година показала да овој земљи може да обезбеди мир и сигурност.

“Одговорност је на свима нама”, рекла је Триван која је нагласила да ће када је она у питању, главна тема ове кампање бити млади и жене.

Управо су жене и млади били главна тема разговора омладине ДС, чији је караван посетио Велику Плану и Смедеревску Паланку, а Триван, која је учествовала у том каравану је поручила да те две групе становништа у будућности не смеју да буду само део предизборних кампања.

Према њеним речима, увредљиво је што се “поред свих небулоза које се појављују у медијима, чињеница да је једна жена скинута са посланичке листе јер је трудна, није завредела ни коментар”.

“Ако ово друштво није у стању да заштити жене које су на највишим функцијама од шиканирања, онда је то позив свакоме ко држи и најмање предузеће да од њих тражи да потпишу да неће рађати децу или да их избацује са посла оног тренутка када остану трудне”, рекла је потпредседница ДС.

Извор: Танјуг, С медиа

Један коментар

  1. .. a mozda i – “idiot” ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *