28. март – Србија ће хапшењем одговорити на хапшења

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је хапшење четворице Срба класичан пример “безобразлука и притисака” на Србе на Косову и најавио реципрочцне мере међу којима је јутрошње хапсење двојице Албанаца на Кончуљу – Хасана Абазија, због шпијунаже и Адема Урселија, због дроге.

Дачић је нагласио да је Абази ухапшен по потерници суда из Гњилана, а Урсели по потерници Полицијске управе Београда.

Министар је поновио да реципрочне мере нису у интересу Србије и да српска полиција то не жели да ради, али да овакве ситуације очигледно више не могу да прођу без реципрочних мера.

“Ако неко жели да се такмичи у хапшењу имамо и ми одговор. Ово је срамно што међународна заједница толерише, срамота је да се хапсе људи који нису починили никакво кривично дело и отвара питање како се заправо применујују постигнути договори”, навео је Дачић новинарима у београдском “Хајату”.

Какав је то договор о слободи кретања када свакога дана неки Срби могу бити хапшени, запитао је Дачић.

“Ја знам да је Тачију тешко што је прихватио овај договор, али овакво понашање прешло је сваку границу трпљења. Ово су отворене провокације и ја не могу више да спречавам полицију да блокира Кончуљ”, рекао је Дачић.

Први човек српске полиције поручио је да ће наредних дана “видети како то изгледа када се уведу реципрочне мере”.

Косовска полиција ухапсила је синоћ на административном прелазу Кончуљ у месту Бела земља четворицу Срба међу којима је председник Општине Витина Срећко Спасић и радници општине управе Ивица Најкић и Александар Стојиљковић, док је четврти ухапшени Светозар Насковић, полицајац из Полицијске управе Урошевац”.

Одлуком тужиоца њима је одређен притвор до 48 сати и они су притворени у Гњилану, додао је полицијски портпарол.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Овакве глупости нисам чуо одавно.Да ли је Дачић пролупао или су у питању избори.По овоме он је знао да су они( Хасан и Адем) криминалци али их није хапсио.Чекао да прво ређепи ухапси Србе! шта да Ређепи није ухапсио четворо Срба?
    Иначе поздрављам хапшење ових Шиптара али је дачићево саопштење врло глупп.

  2. srboljub patrijanic

    Prosto je neverovatno kako nastupa vecina ministara iz vlade.Njihov odnos sa javnoscu ispod je nivoa prosecnog srednjoskolca koji lektiru nikada ne cita.Obratit se javnosti na ovakav nacin a ne biti smenjen narednog dana najkasnije jos moze samo u Srbiji.A kazu bio je dobar student.Cudi me zaista,zasto niko iz Evrope ne reaguje na ovaj bezprimerni idiotluk.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *