28. март – Добрић: Избори у Звечану без обзира на претње Приштине

“Ми имамо право да организујемо демократске изборе и нећемо ваљда да чекамо да нам Албанци то ураде”, рекао је Добрић агенцији Бета.

Добрић је додао да ће Срби сами организовати изборе за српске институције и сами бирати своје представнике и неће чекати да “послушнике и плаћенике постављају Албанци”.

“Косовска полиција не може да ухапси више од 100.000 Срба и ми се тога не плашимо”, рекао је Добрић и навео да је јучерашње хапшење Срба на прелазу Бела Земља и у Вучитрну застрашивање грађана са циљем да им се упути јасна порука да за њих на Косову нема места.

“Крајњи циљ је укидање српских институција иако се показало да су Срби опстали тамо где су оне постојале. Из Приштине стижу сигнали да ако смо Срби, на Косову нам нема опстанка јер нас чека судбина да живот проведемо у затвору или да се иселимо”, рекао је Добрић.

Добрић је додао да ни после 13 година нема повратка расељених Срба са Косова и да ЕУЛЕКС не спроводи владавину права, иако је због тога дошао на Косово, него су се чланови те мисије ставили у службу Албанаца којима помажу да заокруже независност.

Руководству Општине Звечан истекао је мандат и према одлуци председнице Скупштине Србије Славице Ђукицх Дејановћ и у тој северној косовској општини требало би да буду одржани локални избори 6. маја.

Извор: http://www.radiokim.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *