27. март – Срби и даље бојкотују Јариње и Брњак

КОСОВСКА МИТРОВИЦА Иако је Еулекс саопштио да су административни прелази Брњак и Јариње на крајњем северу Косова отворени за “комерцијални и некомерцијални саобраћај”, косовски Срби масовно бојкотују прелазе јер су на њима косовски званичници.

Камиони којима се превози роба и даље иду алтернативним путевима и заобилазе званичне прелазе, упркос Еулексовом саопштењу од понедељка, јавља репортер Бете.

Грађани који су прелазили административну линију алтернативним правцима рекли су да ће то чинити и убудуће јер не желе да прођу контролу косовских цариника и пограничних полицајаца који су на Јарињу и Брњаку уз званичнике Еулекса.

Начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић рекао је за агенцију Бета да Еулекс “треба да се врати свом изворном мандату и да не треба да врши пропаганду у има такозване косовске владе”.

“Шеф преговарачког тема Београда у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић је јасно рекао да питање наплате царине није регулисано и није било тема преговора у Бриселу и да о овој теми треба разговарати у неком наредном периоду”, рекао је Недељковић.

Слична је ситуација и у Ибарском Колашину, где осим ретких појединаца, остали возачи користе алтернативне путеве и због присуства косовских цариника и пограничних полицајаца бојкотују административни прелаз Брњак.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *