27. март – Покрет социјалиста:Листу ДС подржали и покојници

ЧАЧАК – Општинском јавном тужилаштву у Чачцку данас је поднета кривична пријава против председника Градског одбора ДС Дмитра Поповића и Н.Н. службеног лица, овлашћеног за оверу листа са изјавама подршке кандидатима Демократске странке на локалним изборима у том граду.

Као доказ о основаности ове пријаве наведено је мишљење Градске изборне комисије, док се као кривична дела помињу фалсификовање службене исправе, несавесни рад у служби и саизвршилаштво у подстрекивању.

Подносилац пријаве, представник Покрета социјалиста Братислав Југовић, навео је податак да су међу потписницима налазе и два преминула лица (Богољуб Г. и Милија Г.).

“Очигледна је злоупотреба личних података ових покојника, јер су наведени њихови матични бројеви, док су потписи у књизи за овере фалсификовани”, рекао је Југовић Тањугу, наводећи да је један од њих умро пре две године.

Југовић тврди да је сумњиво и то да су локалне демократе за само два дана у својим просторијама прикупиле више од 2.400 потписа, за шта би, према броју лица ангажованих за оверу и одређеном радном времену, требало око недељу дана.

На локалним изборима у Чачку заједно са Покретом социјалиста наступају СНС и Покрет снага Србије.

Председник Градског одбора ДС Дмитар Поповић није желео опширније да коментарише овај случај, уз напомену да је “максимално поштована прописана процедура”.

“Мислим да нам је све то подметнуто из чисто политичких разлога. Кроз страначке просторије пролазило је много људи, а читав поступак су контролисали овлашћени судски службеници. Било је, иначе, неколико случајева да вратимо поједине грађане, који су хтели да на листи подршке потпишу неког другог”, изјавио је Поповић Тањугу.

Демократе у Чачку имају заједничку листу кандидата са СДПС, странком Зелених и Групом грађана “За Чачак”.
То је прва, и за сада једина листа поднета Градској изборној комисији.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *