26. март – Самоубилачки пут ка ЕУ

БЕОГРАД, 26. марта 2012. (Бета) – Потпредседник Српске радикалне странке (СРС) Зоран Красић оценио је у понедељак да је најважније да се Србија одрекне “самоубилачког” пута ка ЕУ како би полако али сигурно почео да се решава проблем незапослености у Србији.

“Укидањем царина према ЕУ смањили су се приходи буџета, повећало се задуживање Србије и још теже су последице што је то директан утицај на производјаче у Србији јер они губе економски мотив, не могу да конкуришу робама које долазе из иностранства”, казао је Красић на конференцији за новинаре испред зграде Министарства финансија у Београду.

Он је поручио да неће бити новог запошљавања у Србији док се не среди однос са банкама и цена капитала у Србији.

“Све док у Србији човек може више да заради на основу депозита средстава које је дао у некој банци од онога ко организује производњу и преузима ризик, неће се решавати питање незапослености”, рекао је Красић.

Он је навео да због погубног гашења домаћих банака странци диктирају услове и привреда није у могућности да под нормалним и економско исплативим условима обезбеди средства за обртни капитал.

Красић је оптужио представнике власти да у кампањи дају лажна обећања о запошљавању јер је, како је навео, у протекле четири године трајно изгубљено 500.000 радних места а за 300.000 се повећао број незапослених.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *