26. март – Обавеза владе је одржавање избора на Косову

БЕОГРАД – Потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Слободан Самарџић изјавио је у понедељак у Београду да ће Влада Србије бити кривац за постепно уништавање српских општина и институција уколико не буду одржани локални избори на Косову и Метохији.

“Влада Србије је не само политички, него и правно обавезна, а покушава да избегне да распише изборе на Косову и Метохији. Избегава своје обавезе према бирачима и крши свој Устав и законе, као и Резолуцију 1244”, рекао је Самарџић на конференцији за новинаре у седишту ДСС-а.

Он је навео да су на изборима 2008. године српске општине на Косову и Метохији уредно конституисане као органи локалне самоуправе, да их сви признају и да могу нестати само ако Влада Србије то жели.

“Овог пута није неопходно да Републичка изборна комисија (РИК) обавља послове око тих локалних избора, јер општине могу саме да организују изборе. Једини би био проблем да их Влада Србије не призна”, рекао је Самарџић.

Према његовим речима, уколико се то догоди биће јасно да искључиво Влада Србије спутава српску локалну самоуправу, а не, како је казао, режим Хашима Тачија или бриселске институције.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *