24. март – ПРЕДИЗБОРНА КОНВЕНЦИЈА ДСС „ЗА СРБИЈУ ЗНАШ ЗАШТО“ – ХАЛА СПОРТОВА, НОВИ БЕОГРАД

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница позвао је данас грађане да заједно граде Србију као политички и војно неутралну земљу, која чува свој Устав и државу и поручио да је у најбољем интересу да Србија и Република Српска не уђу у НАТО.

“Прави је тренутак да Србија, поред војне, прогласи и политичку неутралност“, рекао је Коштуница на предизборној конвенцији ДСС-а под називом „За Србију, знаш зашто“ у београдској Хали спортова и позвао руководство Републике Српске да питање НАТО ставе на референдум како би се грађани изјаснили да ли су за НАТО или за војну неутралност као Србија.

Коштуница je навео да политички неутрална Србија на најбољи начин може да брани своје интересе и да Србији није потребан старатељ из Брисела да је подучава на који начин ће развијати односе на Балкану.

Председник Демократске странке Србије је  рекао да насиље над Србијом, које је почело „безумном агресијом НАТО“ на данашњи дан 1999. године, није завршено, већ се и данас наставља и поручио да је Европска унија превршила сваку меру у уценама и притисцима на Србију.

“Наш одговор на насиље је да је Косово саставни и неотуђиви део Србије и да не може бити другачије ако се држимо људских и божијих закона“, рекао је Коштуница.

Лидер ДСС је навео да нико у Србији не осећа да припада НАТО и да европска интеграција није донела ништа добро већ само штету због чега, рекао је, Србија треба да стави тачку на ЕУ.

Коштуница је оценио да је Србија пред кључним изборима 6. маја када треба да одлучи којим путем да иде и да је уверен да ће на изборима између магле коју представља ЕУ и реалног живота, превагу на изборима однети Србија.

Потпредседник ДСС Милош Јовановић навео је да је НАТО „највећи гарант отимања

Косова и Метохије“ и да је је сваки човек у Србији који жели да уведе државу у НАТО „без кичме, без поноса и без части“.

“Ово није обична предизборна трка, ово је почетак боја за ослобођење Србије“, поручио је Јовановић и навео да је Србија данас окупирана земља – и идеолошки и политички и медијски.

Потпредседник ДСС и кандидат те странке за градоначелника Београда Александар Поповић поручио је да НАТО није успео у свом циљу јер, како је навео, сви знају да је Косово у Србији.

Потпредседница ДСС Милица Радових оценила је предизборну кампањуполитичких конкурената као „највећи вашар обећања“, док је председник београдског одбора ДСС Андреја Младеновић поручио да ће 6. маја процветати различак и победити ДСС.

На скупу су говорили и потпредседници ДСС Санда Рашковић Ивић, Слободан Самарџић, Ненад Поповић, Андреја Младеновић, Бора Ђорђевић и драматург Синиша Ковачевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *