24. март – Поповић:Партнери ДСС нe могу бити еврофанатици

БЕОГРАД – Потпредседник Демократске странке Србије и кандидат те странке за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је да партнери ДСС после избора не могу да буду еврофанатици, нити они које се залажу за улазак Србије у НАТО.

Савез је могућ само са странкама којима је на првом месту Србија, рекао је Поповић за данашње “Новости”.

Поповић је казао да би ДСС, уколико би био у прилици да после избора учествује у новој влади, променио “пре свега политику која је владајућа, а која је дефинисана покличем ‘Европа нема алтернативу'”.

На примедбу “Новости” да ни странке власти у кампањи не инсистирају на тој пароли већ обећавају бољи живот, реформе, запошљавање, Поповић је одговорио да “ни ту мантру, као ни толико пута коришћену паролу да су Европа и Косово два колосека, нећете чути у овој предизборној кампањи”.

“Видимо да челници странака власти карактеришу Владу као ‘млитаву’, као Владу која говори ‘лажи и бајке’. То понашање коалиционих партнера довољно говори да је ова влада била лоша, јер да је била добра, сви би се поносили својим учешћем у њој. Скидају се значке са ревера, праве нове политичке формулације, као да свако покушава да побегне од учинка ове владе”, рекао је Поповић.

На питање верује ли у договор са СНС око постизборног савеза, Поповић је одговорио да су програми напредњака и ДСС “у нечему слични, у нечему се разликују” и да ће “и сличности и разлике бити теме озбиљног разговора након избора”.

“Политика ДСС је потпуно јасна, и дубоко верујемо да је у најбољем интересу Србије. Уосталом, постоји ли било ко ко може данас да каже да зна шта ће бити са ЕУ, када ће Србија моћи да постане њен члан, и, наравно, кључно питање, да ли било ко у Србији верује да даље одрицање од Косова и Метохије неће бити услов за европске интеграције? Одговори су, без обзира на то да ли су гласно исказани, очигледни”, казао је Поповић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *