23. март – НАТО агресија трасирала пут сепаратизму Косова

БЕОГРАД – У Београду је данас организован скуп посвећен 13 годишнњици од бомбардовања тадашње Савезне Републике Југославије на коме је истакнуто да је то урађено против свих одредби међународног права и резолуција Савета безбедности Уједињених Нација.

На скупу “Косово и Метохија – 13 година после НАТО агресије”, амбасадор Русије у Београду Александар Конузин рекао је да је “војна агресија НАТО против тадашње СРЈ трасирала пут сепаратизму Косова”.

Он је навео и да нису случајно тадасњи припадници Ослободилачке војске Косова “а данас високи функционери самопроглашене косовске државе јавно говорили како се НАТО бори на њиховој страни”.

“Данас је очигледно да је једнострано проглашење независности покрајине део евроатлантског плана поделе Србије”, рекао је Конузин.

Он је навео и да проблем Косова “и дан данас остаје отворен” и да је “Косово постало полигон за тестирање политичког противправног мешања у ствари суверених држава уз примену силе”.

Скуп су организовали Београдски форум за свет равноправних, СУБНОР и Клуб генерала и адмирала а међу говорницима су били и бивси високи функционери СРЈ Владислав Јовановић и Живадин Јовановић.

Уз амбасадора Белорусије у Србији Владимира Гушева, скупу су присуствовали и представници амбасада Кине и Ирана.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *