22. март – Власт да не потцењује политичку конкуренцију

БЕОГРАД – Функционер Српске напредне странке Јоргованка Табаковић поручила је данас актуелној власти да треба да се брани резултатима, а не “потцењивањем политичке конкуренције”.

Она је, на прес конференцији, рекла да би влада морала да поднесе извештај шта је до сада урадила и поновила став своје странке да је актуелна влада лоше радила.

“Егзактни подаци и минуси не могу се претворити у плусеве”, рекла је она и додала да је реч о најгорој влади у последњих “пола века”.

Према њеним речима, уместо обећаних 1.000 евра бесплатних акција сваки пунолетни грађанин од владе је добио ново задужење од 1.250 евра, уместо обећаних седам одсто годишње повећања производње, два одсто за све четири године…

Табаковић тврди да је за последсње четири године дуг државе увећан за више од шест милијарди евра чиме је, по њеној процени, пробијен законски праг задужености од 45 одсто БДП.

Она је додала да је за пад животног стандарда “довољно отворити свој џеп или фрижидер”

Табаковић је рекла и да председник ДС и Србије Борис Тадић користи “повишен тон” уз коментар да је “познато да онај ко нема аргумента има повишен тон” и да је “ДС свесна да није заслужила ни дан дужег опстанка на власти”.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *