22. март – Динкић: Жалићемо се РРА

БЕОГРАД – Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је данас да ће та странка упутити жалбу Републичкој радиодифизној агенцији (РРА) и затражити да обавести телевизијске станице да све странке треба да имају једнак третман у предизборном програму.

“Ова кампања није равноправна, а Демократска странка је фаворизована на телевизијама, јер се Борис Тадић појављује у свим могућим прилозима и као председник државе, а касније у партијским прилозима”, казао је Динкић за ТВ Б92.

“…Ја немам ништа против да он то чини, али зашто то није чинио док нису расписани избори, али сада су телевизије дужне да га ставе у страначки блок и зато ћемо ми званично да тражимо од РРА да обавести телевизије да треба да буде једнак третман свих странака”, казао је Динкић.

Он је казао да су остале странке неравноправно заступљене на телевизијама и да “таква неравноправност није постојала на претходним изборима, још од времена Слободана Милошевића”.

Говорећи о председничким изборима, Динкић је казао да уколико је Борис Тадић желео да их распише, требало је да поднесе оставку истог дана кад су расписани парламентарни и локални избори.

Осврћући се на полемику са градоначелником Београда Драганом Ђиласом, Динкић је казао да УРС није “против Београда”, већ против “централизма републичке владе”.

“Када сам рекао да није фер да се узимају кредити да се граде мостови у Београду, а не могу да се узму кредити да се изграде, на пример, регионални аутопутеви у источној или западној Србији, онда сам мислио на то да немају сви једнак третман”, казао је Динкић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *