21. март – Одборници са севера КиМ за локалне изборе

ЗВЕЧАН – Одборници четири општине са севера Косова затражили су данас од Владе Србије и свих надлежних органа који су овлашћени за спровођење локалних избора на Косову и Метохији да то и ураде у складу са Уставо и законима Србије.

На седници одржаној у Звечану одборници су такође закључили да је инсталирање граничних прелаза на Брњаку и Јарињу неприхватљиво и да очекују да власт у Београду не учествује у, како су рекли, стварању граница између централне Србије и Космета “јер ови садашњи административни прелази то јесу”.

У закључцима са седнице се наводи да се од Еулекса очекује да се понаша у складу са принципима шест тачака и да Мисија ЕУ на Косову “престане да ради на стварању још једне албанске државе на Балкану”.

Одборници су констатовали да је народ изласком на референдум показао апсолутну приврженост Србији и да резултати референдума обавезују политичке представнике да се још упорније боре против институција самопроглашене државе Косово.

Седници су осим 79 одборника присуствовали и начелник косовскомитровичког Округа Раденко Недељковић, председници општина Звечан Драгиша Миловић, Косовска Митровица Крстимир Пантић и Зубин Поток Славиша Ристић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *