20. март – Карпентер: Запад и даље рефлексно брани Приштину

ВАШИНГТОН – Западне владе нису реаговале на косовско кршење договора о регионалном представљању пошто оне и данас рефлексно бране власти у Приштини шта год да ураде, изјавио је потпредседник угледног Кејто института из Вашингтона Тед Карпентер.

Он је у изјави дописнику Тањуга истакао да се политика према Косову води рефлексно и да ће тек одласком садашње генерације државних званичника доћи до промене те политике.

Представници косовских власти су у протеклих недељу дана учествовали на неколико скупова у региону где није поштован договор о статусно неутралном представљању Косова, док је представник Приштине на састанку у Београду напустио скуп пошто се испред његовог имена нашла табла са фуснотом која говори о статусно неутралном статусу.

“Тешко је да западни званичници или медији признају да су претходно поједноставили питање Косова, ако не и изврнули целу причу. Прича о Косову би могла да се промени тек одласком те генерације и онда би све могло да буде приказано објективније”, рекао је Карпентер.

Он је додао и да се рефлексни став западних влада види и по томе што се подршка Приштини није смањила ни након откривања скривеног скандала о трговини људским органима на Косову.

Једино што би могло да пољуља подршку Вашингтона, Лондона, Париза и Берлина властима у Приштини је ситуација у којој би она била уплетена у подршци Ал Каиди или неком другом исламском терористичком покрету, закључио је Карпентер.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *