19. март – Запад атакује на Шешељев живот

ХАГ – Лидер Српске радикалне странке Војслав Шешељ поновио је у понедељак пред Међународним трибуналом у Хагу да западне обавештајне службе “атакују” на његово здравље и “темпирају тренутак у којем ће га окончати”.

Шешељ је то рекао током расправе о стању у трећем поступку који се против њега води по оптужници за непоштовање суда.

На почетку расправе судија Мелвил Берд је рекао да је обавештен да се Шешељ не осећа добро. “Довољно сам добро да учествујем на овој статусној конференцији”, одговорио је оптужени.

Када га је судија упитао о здрављу, Шешељ је рекао да “најмрачније силе овог света  и њихове обавештајне службе настављају да атакују на моје здравље”.

Опружени је тврдио да су тахикардија и срчане сметње које има “изазване вештачки споља” и додао да су му “сви лекари из универзитетског центра у Лајдену рекли да нема органских разлога за моје срчане сметње”.

Како је рекао, то нарочито важи за последњи случај погоршања његовог стања, када је унутрашњи дефибрилатор који му је уградјен у јануару, како је рекао, “полудео” почетком марта.

“Неко ту споља нешто ради и темпира тренутак у којем ће окончати мој живот”, устврдио је оптужени. На питање судије да ли ће бити спреман за суђење и када, Шешељ је одговорио да је то “ствар божије воље и умешности западних обавештајних служби да остваре своје прљаве намере”.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *