19. март – Спреман сам на борбу са Голијатом

Позивам Бориса Тадића да више не калкулише и не злоупотребљава функцију председника Републике. Нека распише председничке изборе, а Србија и њени грађани показаће шта мисле о његовим резултатима и политици. Уколико распише изборе, спреман сам да се супротставим том Голијату који контролише све у Србији, у нади да ћу победити и ослободити земљу његових стега. Наравно, о томе да ли ћу се кандидовати, коначну одлуку донеће Председништво СНС – каже за Данас Томислав Николић, председник Српске напредне странке, који не искључује могућност да би напредњаци за место премијера могли да кандидују жену.

И Ивица Дачић позива Тадића да „не калкулише“, јер од Славице Ђукић Дејановић зависи када ће председнички избори бити одржани?
– Не занимају ме њихови договори, а људе у Србији још мање.

С каквих бисте позиција Тадић и ви кренули у председничку кампању?
– То вам је као да сам у рингу, а једна, понекад и обе руке су ми везане. Ипак, без обзира на то, уверен сам у победу и промене, јер то је данас једина нада за будућност наше деце.

Ко би био кандидат напредњака за премијера ако ви учествујете у председничкој трци – Александар Вучић или Јоргованка Табаковић?
– Имаћемо, свакако, најбољег кандидата за премијера.

Може ли се догодити да то буде жена, први пут у историји Србије?
– Не бих искључио и такву могућност.

Да ли сте спремни да са ДС правите велику коалицију или ће Србија поново гласати ако нико не успе да формира владу?
– Важно је да сачекамо изборе, а уверен сам да ће људи изабрати промене и да ће Влада Србије после Ђурђевдана бити формирана.

Аналитичари тврде да СНС нема добар коалициони капацитет…
– Не желим то да коментаришем.

Да ли сте спремни, ако не постанете власт, да се повучете из политике?
– Чини ми се да могућност пораза оних који желе промене није реална опција у овом тренутку.

Какав вам је план за кампању?
– Обићи ћу целу Србију, разговараћу с народом, а имаћемо и неколико великих скупова у највећим градовима и Косовској Митровици. Економија је наш приоритет. Борба за радна места, поправљање инвестиционог амбијента, нови систем јавних набавки, напредна социјална политика кључне су теме које утичу на животе свих људи у Србији.

Тешко је поверовати да „канцеларија за брзе одговоре“ може да смањи огромну незапосленост…
– Већем запошљавању допринеће цео систем мера који смо предвидели, а канцеларија за брзе одговоре је само једна од тих мера. Потребни су нам и пореска реформа, контролисане јавне набавке, подстицајне мере за улагања и храброст у привлачењу инвестиција.

Да ли сте већ разговарали с неким инвеститорима?
– Да, разговарао сам с бројним потенцијалним инвеститорима са различитих меридијана, из Јапана, Кине, Русије, ЕУ, Америке и свима гарантовао пуну правну сигурност и подршку за улагање у нашу земљу. Гарантовао сам им и да за њихове инвестиције у Србији неће морати да плаћају никакву провизију, нити да корумпирају политичаре.

Може ли Србија да се подигне „из пепела“ када велики број предузећа не ради?
– Неће бити лако, али наравно да је могуће. Обезбедићемо више инвестиција, правићемо систем у којем ће рад и марљивост бити награђивани, променити систем вредности, спровести фискалну реформу. Све то, заједно, допринеће подизању Србије.

Који потез очекујете од власти у овој кампањи?
– Видим да ће да организују поделу Телекомових акција у априлу, али им ништа више не може помоћи.

Млађан Динкић и вас позива на борбу против департизације и даљег запошљавања на основу партијских књижица?
– Ја то нисам радио, али Тадић и Динкић јесу. Они су, де факто, били промотери политике партијског запошљавања и стављања партијских изнад државних и националних интереса. Лично, урадићу све да најбољи људи, без обзира на припадност политичким странкама, добију најважнија места у државној служби. Само од 2000. године у републичкој администрацији је запослено више од 20.000 људи, а једини критеријум био је партијска подобност. За то су најодговорнији представници ДС, садашњег УРС, односно Г17 плус, као и СПС.

Да ли сте разговарали с ДСС о постизборној коалицији и како ћете превазићи разлике?
– Разговарали смо и разговараћемо.

Колико има истине у томе да вам Запад поставља ултиматум да не сарађујете с Коштуницом?
– У наше одлуке никада се нико неће мешати, а судбину Србије кројиће њени грађани, а не страни амбасадори.

Својевремено сте мањинама нудили министарска места. Да ли сте скоро о томе разговарали с Иштваном Пастором и СВМ?
– Нисам, али своје понуде не мењам. Уосталом, на нашој листи су и представници најмање четири мањинске странке.

Могу ли напредњаци и са Угљанином и Зукорлићем?
– Не мислим да је то могуће у овом тренутку, због озбиљних разлика у нашим политикама.

Да ли вас је изненадило што је Љајићева математика показала да му је „сигурна кућа“ уз ДС?
– Свако бира свој пут, а њихов пут је лош за Србију.

Може ли се десити да на крају затражите постизборну подршку од Динкићевог УРС?
– Не, то се неће десити.

Најављивали сте да ћете окупити бројне удружења и синдикате уз себе, али то се није догодило. Зашто?
– Како није? Са нама су представници привреде, малих и средњих предузећа, то је асоцијација око Милана Кнежевића, затим мањинске странке, а што се тиче синдикалаца, убеђен сам да су они с нама, али је власт различитим притисцима успела да их спречи да донесу одлуку о учешћу на изборима.

Колико Карићева и Вулинова странка „шлепајући“ се уз СНС добијају, а колико ви губите тиме што се Богољуб Карић налази на потерници?
– Богољуб Карић је подржао Бориса Тадића на председничким изборима и тада то никоме није сметало. Он неће бити на нашој листи, али сам сигуран да људи из његове странке могу да допринесу даљем развоју Србије, већем запошљавању што је, претпостављам, до скора био и разлог за ДС да свуда по Србији иде на локалном нивоу у коалицију с Покретом снага Србије.

Имате ли кандидата за премијера покрајинске владе?
– Очекујем победу у Војводини, а онда ћемо сести и договорити се ко би, од троје људи које видим као потенцијалне премијере, најбоље обављао ту дужност.
Не затварам врата

Искључујете ли потпуно постизборну сарадњу са Дачићем и СПС?
– Никада не затварам врата за сарадњу, али СПС жели останак на истом, а ми хоћемо промене и то наше позиције чини удаљеним.

Напредњаци узели више агенција

Која маркетиншка агенција вам ради кампању? Да ли је тачно да су то Израелци?
– Имамо више агенција.

У медијима се појавила информација да сте узели Санадарев слоган?
– То је део бесмислене кампање ДС. То нам, уосталом, уопште није слоган, већ назив листе.

Колико средстава ћете уложити у изборе?
– Онолико колико будемо могли, свакако много мање од режимских партија.

Како вам изгледа сам старт кампање?
– Већ смо сведоци прљаве пропаганде коју води Демократска странка, али ми нећемо тиме да се бавимо, већ хоћемо да представимо наш план и програм, који су супериорни у односу на нашу конкуренцију.

Извор: http://sns.org.rs

Један коментар

  1. KONTAKTIRAJTE NAŠEG INŽENJ:ZA SOLARNU ENERGIJU(danas je bila emis.na “studijuB”.RADI SE O SOLARNIM ELEKTRANAMA(kija bi bila NAŠ PROIZVD” gde bi se zaposlilo na HILJADE LJUDI! SASLUŠAJTE GA DA VAM OBRAZLOŽI;PA ONDA ODLUČITE! NEMOJTE DOZVOLITI DA DRUGA ZEMLJA UZME PATENT,PA PO OBIČAJU TO MI POSLE KUPUJEMO. VEĆ SU ZAINTERESOVANE:Nem.,Norve.,Afričk.zemlje.Žao mi je što nisam čula neg.ime ali “STUDIO B” ce Vam dati.Eisija “ZELENI ……”SREĆNO!!!
    S pošovanjem Vera Živančević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *