19. март – Проглашена једна изборна листа, предате три

БЕОГРАД – Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је листу “Избор за бољи живот – Борис Tадић”, а своје листе за парламентарне изборе који ће бити одржани 6. маја, предале су још три странке и коалиције странака.

РИК је у недељу увече изборном листом број један прогласила листу “Избор за бољи живот – Борис Tадић”, коју је истоимена коалиција, предвођена Демократском странком, поднела истог дана.

Tа коалиција поднела је око 14.500 потписних изјава подршке, од којих је накнадном провером за један број утврђено да су из различитих разлога неисправне и неважеће, тако да је укупан број изјава бирача који подржавају изборну листу 13.762.

На тој изборној листи број један, на првом месту је Драган Ђилас, па следе Ружица Павловић Ђинђић, Драгољуб Мићуновић, Расим Лјајић, Миодраг Стојковић, Јелена Tриван…

Исто вече, Српска радикална странка (СРС) предала је изборну листу са потписима око 11.500 грађана. Листа СРС зове се “Српска радикална странка – др Војислав Шешељ”.

Овлашћено лице СРС за предају потписа Вјерица Радета рекла је да је носилац листе и први на листи Шешељ, који је већ девет година у Хашком трибуналу.

Основни слоган те странке је “Бирам Србију”.

Уједињени региони Србије (УРС) предали су листу кандидата са потписима подршке 12.359 грађана. Листа се зове “Уједињени региони Србије – Млађан Динкић”, који је и први на листи, а за њим следе Верољуб Стевановић, Маја Гојковић, Бошко Ничић, Владан Васић, Верица Калановић…

Слоган УРС је: “Јаки региони, јака Србија”.

Изборна листа “Чедомир Јовановић – Преокрет” предата је РИК-у са потписом подршке 12.300 грађана.

Први на листи је лидер Либералнодемократске партије Чедомир Јовановић, а следе Жарко Кораћ, Ранка Савић, Захарије Tрнавцевић, Александар Југовић, Наташа Мићић, Миљенко Дерета…

Изборну листу “Преокрета” чине ЛДП, Српски покрет обнове, Социјалдемократска унија, Богата Србија, Војвођанска партија, Демократска партија Санџака, Зелена еколошка партија-Зелени, Партија Бугара Србије.

За кандидовање изборне листе потребно је прикупити најмање 10.000 важећих потписа подршке.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *