19. mart – Nije postignut dogovor o predsedničkim izborima

BEOGRAD – Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije postignut nikakav dogovor o održavanju predsedničkih izbora i apelovao na savetnike predsednika Republike Borisa Tadića da šefa države puste da odluku donese sam.

Dačić je pozvao Tadića da konačno odluči da li će se i budući predsednik Srbije birati 6. maja.
“Ako ne žele izbore 6. maja to se onda kaže, ovako mislim da nije dobro ni za Borisa”, smatra Dačić.

Lider SPS je, pred početak sednice Glavnog odbora, rekaoda od Tadića zavisi da li će biti predsedničkih izbora, a od predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović, koja je i potpredsednica SPS, kada će ti izbori biti održani.
“Ako neko želi da kalkuliše onda i mi možemo da kalkulišemo. Čini mi se da ovako nije dobro ni za Borisa i apelujem na njegove savetnike da ga puste da donese odluku”, naveo je Dačić.

Na pitanje kako je došlo do toga da tvrdi da će pobediti Tadića, koji je njegov koalicioni partner, Dačić je odgovorio da nije čuo ni da je DS rekao da neće pobediti njega.
“Nećemo da učestvujemo u trci sa željom da kažemo – vi ste bolji, SPS nije prilepak niti privezak nijednoj stranci”, rekao je Dačić naglasivši da savetnike u predizbornoj kampanji neće imati, jer da misli da je neko bolji od njega i da mu uopšte treba savetnik postavio bi ga na svoje mesto.

Dačić je takođe rekao da ne može da shvati da bi neko iz inostranstva, Amerike, Rusije ili Izraela, aludirajući na informacije u javnosti da kampanju DS vodi američka firma, a SNS neko iz Izraela, mogao bolje da poznaje prilike u srpskom narodu.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *