19. март – Македонски и косовски Тачи за Велику Албанију?

Два Тачија ,македонски и косовски, на истој су линији јер подржавају Велику Албанију, оцењује скопски лист Дневник, наводећи да је лидер Демократске партије Албанаца Мендух Тачи подржао став косовског премијера Хашима Тачија да би за Албанце било најбоље да живе у истој држави.

Тиме, како наводи Дневник, не само косовски већ и локални (македонски) политичари подривају позиције Макеодније.

Лидер опозиционе македонске странке која окупља етничке Албанце, Мендух Тачи је своје ставове изнео у интервјуу албанској телевизији “Ора вести”, пише Дневник и преноси да је рекао како су Македонци фашизоидно расположени према Албанцима, више него пре 20 година и како ће се владајућа коалиција (у Македонији) распасти после мајског
самита НАТО у Чикагу.

“Македонија је вештачка земља, држава експеримент, рекао је Мендух Тачи за албанску ТВ, преноси Дневник додајући да он тврди да у Македонији презиру албанске политичаре и да је Охридски оквирни споразум за ДПА мртав.

Мендух Тачи навео је и три разлога за преверемне парламентарне изборе у Македонији, а то су, преноси Дневник, блокада интеграционих процеса, етничка напетост и екстремно осиромашење грађана.

Дневник додаје да се изјаве Мендуха Тачија сагласне са изјавама косовског пемијера Хашима Тачија који је прошле недеље казао да би, ако би се мењале границе, најбоље било да Албанци живе у једној држави.

“То је поштена изјава, то је историјски сан и жеља која иде из срца”, рекао је Мендух Тачи, преноси скопски Дневник.

Извор: Бета, Вести онлине

3 коментара

  1. Pa I za Srbe bi isto tako bilo najvolje da zive u istoj drzavi Ali im to nije dato. Zasto bi Albancima to bilo dozvoljeno?

  2. Немања

    И ми сви Словени(без кроата) би хтели нашу унију,али…. НЕ МОЖЕ.
    зато борис тадићи допушта све!

  3. Ako šiptari-albanci žele da žive u istoj državi, ko bi normalan to branio, neka odu u svoju državu Albaniju, naravno ko želi, ko ne želi neka ostane tu gde je niko ga neće dirati a imaće sva prava kao svi gradjani u toj državi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *