19. март – ДС није у стању да обезбеди нове инвестиције

Демократска странка није у стању да обезбеди нове инвестиције. Стварање повољног пословног амбијента за инвеститоре је приоритет напредњака.
Поводом најаве председника Демократске странке Бориса Тадића да ће у Крагујевцу ускоро бити отворена још једна велика фабрика,  др Јоргованка Табаковић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, рекла је да ни Демократска странка нити Борис Тадић немају легитимитет да говоре о новим инвестицијама у Крагујевцу, јер је њихова политика отерала велики број улагача од Србије и без посла оставила бројне Крагујевчане.

„ Резултат владавине Демократске странке у претходне четири године је тај да је у Крагујевцу од 83.626 радно способних становника запослено свега 40.037. У односу на 2008, број запослених је мањи за 12 одсто. Последње анализе показују да грађани Србије данас морају да раде чак 19 минута да би купили литар млека и то само уколико су срећни да имају посао. Од 2006. до данас уложено је преко 5 милијарди евра буџетских средстава у привлачење страних инвестиција, али је резултат такав да ће оно мало инвеститора које је Влада успела да привуче у Србију отворити свега 19.777 нових радних места, насупрот 264.493 радника који су остали без посла. Када су за претходне изборе Борис Тадић и Млађан Динкић помпезно најављивали долазак Фијата у Крагујевац, напоредо са поделом бесплатних акција од хиљаду евра по становнику које сад поново обећавају, додуше за дупло мању своту, обећано је и  да неће бити отпуштања радника. Међутим, није много прошло да је 3.000 радника отпуштено из Застава аутомобила“, рекла је др Табаковић и упитала како у држави која је по степену корупције скоро па најгора у Европи може да се очекује било какво значајније инвестирање?

Српска напредна странка као свој приоритет има стварање повољног амбијента за довођење нових инвестиција у Србију. Нове инвестиције значе нова радна места, а нова радна места бољи стандард за грађане. Ми већ имамо спреман нови Закон о јавним набавкама којим ће се елиминисати системска корупција, држави уштедети преко пола милијарде евра годишње, а на тај начин, уз смањење огромне бирократије, која је такође резултат владавине Демократске странке, омогућићемо много боље услове за нове инвестиције. Иницираћемо инвестициони пројекат Дунав – Морава – Вардар, који ће отворити хиљаде нових радних места и који ће скратити пловни пут од Београда до Солуна за 1260 км, а користиће целој Европи, рекла је др Табаковић.

Извор: http://sns.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *