16.март – Шест мањинских странака у коалицији

НОВИ САД – Савез војвођанских Мађара започео је изборну кампању под слоганом “За Војводину – у нормалној Србији”, док ће шест странака националних мањина на изборе ићи на листи под називом “Сви заједно”.

Председник СВМ Иштван Пастор је оценио да ће се поводом таквог слогана “многи тргнути” и сматрати га “претераним и иритантним”, односно да ће забринуто говорити као да се сугерише да Србија није нормална.

Он је упитао: “Зашто, зар је нормална? Не! За нас није довољно”, рекао је председник СВМ-а на у четвртак увече на свечаности у суботичком Непкеру, поводом обележавања Националног празника Мађара.

Поновио је да ће СВМ на изборе изаћи самостално и додао да је амбиција СВМ-а да освоји 100.000 гласова.

Са друге стране, шест странака националних мањина формирале су изборну коалицију под називом “Сви заједно”, а тој коалицији су Бошњачка демократска заједница, Словачка странка, Демократска партија Македонаца, Демократска заједница Хрвата, Демократска заједница војвођанских Мадјара и Грађански савез Мађара.

Представници коалиције су изразили очекивање да ће и румунске, русинске и немачке странке приступити коалицији, а оценили су да заједнички могу да освоје “три до шест посланичких мандата”.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *