16. mart – Granice na Zapadnom Balkanu nepromenljive

BRISEL – Stav Evropske unije kad su u pitanju granice na Zapadnom Balkanu dobro je poznat i jasan, a to je da su “postojeće granice nepromenljive”, preneo je u petak agenciji Beta jedan zvaničnik u Evropskoj uniji.
Ovaj evropski diplomatski funkcioner time je odgovorio na pitanje kako EU tumači izjavu kosovskog premijera Hašima Tačija u parlamentu u Prištini da bi, ako dodje do promena granica na Balkanu, Albanci najbolje i najlakše živeli u jednoj državi.
Tači je naveo da je “u ime vlade, što se tiče pretenzija o promenama granice, svim medjunarodnim prijateljima stavio do znanja poruku svih institucija i gradjana da bi Albanci najlakše i najbolje mogli živeti u jednoj jedinoj državi” .
Na pitanje da li su dobili Tačijevu poruku, diplomatski funkcioneri EU su uzvratili da jedino mogu potvrditi da se “politika Evropske unije prema pitanju granica na Balkanu uopšte nije promenila” i da je “stav EU da se te granice ne mogu menjati”.

Izvor: Beta

 

2 komentara

  1. A ko je to odredio datum od kada su “postojeće granice nepromenljive” i do kog datuma su se mogle menjati? Ne znam na koje granice misli EU, da li na one priznate od UN ili one koje su skrojile neke Zapadne države?

  2. Naravno da svetski moćnici, posle krvavih promena unutrašnjih granica na štetu Srba u nekadašnjoj Jugoslaviji, sada tobože
    “štite” te nove granice. Ali samo toliko dugo, dok to njihovim pulenima Šiptarima odgovara. Posle toga, a to će se svakako uskoro dogoditi, dozvoliće korekturu tih tobože “zaštićenih granica” u cilju već najavljenog stvaranja Velike Albanije.O tim novim pomeranjima granica, otvoreno govori i ratni zločinac Tači, sigruno zato, jer su mu to već obećali njegovi mentori.
    Neverovatno koliko su koruptni neki zapadni političari koji iz dobro popunjene šipztarske narko-kase, uzimaju novac obema rukama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *