16. март – Границе на Западном Балкану непроменљиве

БРИСЕЛ – Став Европске уније кад су у питању границе на Западном Балкану добро је познат и јасан, а то је да су “постојеће границе непроменљиве”, пренео је у петак агенцији Бета један званичник у Европској унији.
Овај европски дипломатски функционер тиме је одговорио на питање како ЕУ тумачи изјаву косовског премијера Хашима Тачија у парламенту у Приштини да би, ако додје до промена граница на Балкану, Албанци најбоље и најлакше живели у једној држави.
Тачи је навео да је “у име владе, што се тиче претензија о променама границе, свим медјународним пријатељима ставио до знања поруку свих институција и градјана да би Албанци најлакше и најбоље могли живети у једној јединој држави” .
На питање да ли су добили Тачијеву поруку, дипломатски функционери ЕУ су узвратили да једино могу потврдити да се “политика Европске уније према питању граница на Балкану уопште није променила” и да је “став ЕУ да се те границе не могу мењати”.

Извор: Бета

 

2 коментара

  1. А ко је то одредио датум од када су “постојеће границе непроменљиве” и до ког датума су се могле мењати? Не знам на које границе мисли ЕУ, да ли на оне признате од УН или оне које су скројиле неке Западне државе?

  2. Наравно да светски моћници, после крвавих промена унутрашњих граница на штету Срба у некадашњој Југославији, сада тобоже
    “штите” те нове границе. Али само толико дуго, док то њиховим пуленима Шиптарима одговара. После тога, а то ће се свакако ускоро догодити, дозволиће коректуру тих тобоже “заштићених граница” у циљу већ најављеног стварања Велике Албаније.О тим новим померањима граница, отворено говори и ратни злочинац Тачи, сигруно зато, јер су му то већ обећали његови ментори.
    Невероватно колико су коруптни неки западни политичари који из добро попуњене шипзтарске нарко-касе, узимају новац обема рукама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *