15. март – Николић: Најпре бих разговарао с Д С С-ом

БЕОГРАД – Лидер Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је да прижељкује и председничке изборе на којима жели да победи Бориса Тадића и да би, уколико СНС добије највише гласова на изборима, најпре разговарао са лидером Д С С-а Војиславом Коштуницом.

“Отворили бисмо искрен и отворен дијалог какву Србију желимо и можемо ли заједно да је мењамо у наредним годинама. Верујем да бисмо, упркос свим политичким разликама, постигли договор да скинемо садашњу власт која уништава Србију”, рекао је Николић у интервјуу данашњим “Новостима”.

Упитан како планира да превазиђе разлике са Д С С-ом у вези с питањем ЕУ, Николић је одговорио да је СНС отворен да укрсти аргументе о том стратешком државном питању и да СНС прихвата политику војне неутралности.

“Сматрамо да је за грађане Србије најбоље да држава постане пуноправни члан ЕУ, уз сарадњу са Русијом, Кином, Јапаном и осталим земљама”.

Николић је истакао да не могу странци одлучивати са ким ће СНС да формира власт, јер о томе одлучују грађани Србије.

Једини разуман потез у тешкој позицији коју имамо према Косову је да окупимо све политичке снаге, интелектуалну елиту, лидере Срба са КиМ и да формулишемо минимум заједничке политике око које ћемо сви да се сагласимо. Без јединства о том важном националном питању, не можемо постићи резултат”.

“Не искључујем ни варијанту да будемо принуђени да поновимо изборе. Али, много је реалније да СНС формира владу после Ђурђевдана”, рекао је Николић и додао да ће победа СНС бити таква да не сумња да ће бити и странака из власти које ће желети да јој се придруже.

Николић је казао да је апсолутно нереално да СНС буде у савезу са ЛДП-ом и да чак и не размишља о тој комбинацији.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *