14. март – УНМИК без коментара о изборима на Косову

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Портпарол Мисије Уједињених нација на Косову (УНМИК) Оливије Салгадо изјавио је данас да Београд још није контактирао УНМИК у вези са организацијом избора на Косову.
Салгадо је у изјави митровичком Радију “Контакт Плус” рекао је да је прерано за било какве коментаре у вези са одржавањем српских избора на Косову.
“Задржавамо све коментаре док се не спроведу консултације са Србијом и другим актерима. Сувише је рано, говорићемо о томе када буде био прави тренутак за то”, рекао је Салгадо.
Државни секретар у Министарству за Косово и Метохији Оливер Ивановић изјавио је да Србија мора поштовати међународни правни документ какав је Резолуција 1244 Савета безбедности УН када је у питању одржавање избора у покрајини.
“Технички је неизводљиво да се избори одрже, поготово јужно од реке Ибар, ако за то не будемо имали и подршку међународних мисија на Косову”, оценио је Ивановић.
Он је нагласио да је боље да имамо изабране политичке лидере међу Србима на локалу и да је важно да у том контексту имамо подршку међународне заједнице.
“Ако та подршка изостане, бојим се да нећемо моћи да изведемо операцију коју намеравамо тј. изборе на локалу а онда угрожавамо и изборе за парламент и за председника Србије који су за Србе на Косову такође веома значајни”, рекао је Ивановић.
Државни секретар у Министарству за КиМ је додао да је расписивање избора и у покрајини најбоље могуће решење јер се на тај начин поштује Устав Србије.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Државни секретар у Министарству за Косово и Метохији Оливер Ивановић изјавио је да Србија мора поштовати међународни правни документ какав је Резолуција 1244 Савета безбедности УН када је у питању одржавање избора у покрајини.

    Државни секретар у Министарству за КиМ је додао да је расписивање избора и у покрајини најбоље могуће решење јер се на тај начин поштује Устав Србије.

    Ko koga ovde **** u mozak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *