14. март – Уместо преокрета, широка коалиција различитих мањина

НОВИ САД – Уместо коалиције Мађарски преокрет, коју чине четири странке војвођанских Мађара, постоји могућност да ће на изборе изаћи више странака различитих мањина на једној листи, најавио је председник Грађанског савеза Мађара (ГСМ) Ласло Рац Сабо.

Ту широку коалицију могли би да чине, поред ГСМ-а, још и Бошњачка демократска заједница, Демократска заједница војвођанских Мађара (ДЗВМ), Демократска партија Македонаца, Демократска заједница Хрвата и Словачка странка, рекао је Рац Сабо за новосадски Мађар со од среде.

Председник Демократске странке војвођанских Мађара (ДСВМ) Андраш Агоштон рекао је да ће се и та странка прикључити широкој коалицији, ако јој буду прихватљиви њени циљеви.

С друге стране, председник Покрета мађарске наде (ПМН) Балинт Ласло рекао је да ову идеју не сматра “срећним решењем” и оценио да се интереси Мађара могу задовољити кроз коалицију Мађарски преокрет.

Коалицију Мађарски преокрет чине ДСВМ, ДЗВМ, ГСМ и ПМН, док је највећа мањинска странка у Србији, Савез војвођанских Мађара (СВМ), одбацио могућност да наступи у Мађарском преокрету и најавио самосталан излазак на изборе.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *