14. март – Одржан протест Срба у Косовском Поморављу

ГЊИЛАНЕ – Око две стотине Срба протествовало је данас у селу Горње Кусце надомак Гњилана због хапшења и привођена својих сународника из Косовског Поморавља.
Са протесног скупа, чији су организатори били представници Јединствене српске листе поручено је да је Србима на Косову данас најпотребније јединство а критике су упућене на рачун Самосталне либералне странке која окупља Србе и која је део косовске владе.
На протесту није било застава ни транспарената а међу окупљеним грађанима били су и чланови породица припадника МУП Србије који живе на Косову а раде у централној Србији и који су ухапшени у недавној акцији косовске полиције.
Посланик Јединствене српске листе у Скупштини Косова Рада Трајковић оштро је осудила хапшење људи који су радили свој посао и привођење српских поштара од стране косовске полиције.
На скупу, који је завршен мирно, говорили су још и Весна Микић посланик Јединствене српске листе и Градимир Никић градоначелник општине Ранилуг, који су апеловали на јединство међу косовским Србима.
Косовска полиција је последњих дана у два наврата приводила раднике “Пошта Србије” који су носили рачуне за наплату ПТТ услуга за кориснике на КиМ.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *