13. март – Странке по расписивању избора почињу кампање

БЕОГРАД – Већина странака које ће учествовати у предстојећој изборној трци почиње изборне кампање готово одмах пошто су избори расписани за 6. мај, а углавном су све и осмислиле начин на који ће водити кампању и придобијати гласове бирача.
Уједињени региони Србије стартовали су са кампањом сат након што је председник Србије расписао парламентарне изборе, будући да су тада одржали митинг у центру Лознице.
Како је Танјугу речено у Изборном штабу те странке, кампања се неће много разликовати од ранијих, а базираће се на разговору са грађанима, пре свега о децентрализацији, економским и аграрним реФормама.
Странка Млађана Динкића ће се бирачима у изборној трци представити са слоганом “Јаки региони, јака Србија”.
Демократска странка ће на конФеренцији за новинаре, коју ће одржати у четвртак, саопштити детаље о кампањи коју ће водити.
И радикали најављују почетак кампање многобројним активностима одмах по расписивању избора, с тим што ће митинге, како је рекла шеФица Изборног штаба СРС Вјерица Радета, почети да одржавају у месец дана пред изборе.
“Још нисмо договорили у ком граду ћемо почети са митинзима, али сигурно је да ће то бити или Ниш или Нови Сад”, изјавила је Радета.
Основне теме којима ће се бавити током кампање, како је навела Радета, биће економија, борба против корупције, као и очување територијалног интегритета и државног суверенитета Србије.
Радикали ће на ове изборе изаћи са основним слоганом “Бирам Србију”, а планирају да потроше 100 милиона динара за предизборну кампању.
Д С С ће кампању почети за два дана седницом Главног одбора у Центру “Сава”, на којој ће и донети одлуке о носиоцу изборне листе и посланичким кандидатима, рекао је Танјугу шеФ Изборног тима те странке Милован Милошевић.
На тој седници чланови Главног одбора даће коначну реч и око слогана те странке, који ће у себи, како је наговестио Милошевић, садржати елементе државотворне политике коју заступа Д С С.
Д С С ће током кампање промовисати књигу председника странке Војислава Коштунице “Зашто Србија, а не ЕУ”, која је уједно и програм народњака.
Српска напредна странка кампању за парламентране изборе почиње првим предизборним митинг у земунској Хали „Пинки”.
Како је најављено, председник СНС Томислав Николић говориће о програмским смерницама странке за бољи живот грађана и за препород српске привреде, а како је раније речено листе ће носити назив “Покренимо Србију” . Покренимо Београд, Ниш, Крагујевац…док се очекује да слоган странке буде представљен такође на сутрашњем митингу.
Заменик председника СНС и кандидат те странке за градоначелника Београда Александар Вучић изјавио је раније данас да ће приориотет напредњака на предстојећим изборима бити економија и да је најважније да се “Србија и Београд запосле”.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *