13. март – Шешељ враћен из болнице, завршна реч сутра

ХАГ – Портпаролка Хашког трибунала Нерма Јелачић изјавила је вечерас Танјугу да је Војислав Шешељ враћен у притворску јединицу из болнице у коју је раније данас био пребачен и да би изношење његове завршне речи требало да почне сутра, како је раније најављено.

Српска радикална странка (СРС) раније вечерас је саопштила да је Шешељ поново пребачен у болницу, јер му се изненада погоршало здравствено стање.

Шешељ је у петак поново оперисан јер дефибрилатор, који му је уграђен почетком јануара, није био исправан, а како је данас изјавила функционерка СРС Вјерица Радета, он, упркос тахикардији, тражи да се сутра појави у судници.

Хашки трибунал је прошле седмице саопштио да ће уместо у понедељак и уторак, како је претходно било заказано, Шешељ у среду и четвртак, 14. и 15. марта, изнети завршне речи у главном поступку који се против њега води за ратне злочине на подручју Хрватске, БиХ и Војводине.

Суђење Шешељу почело је у новембру 2007, а тужилаштво је у оквиру завршне речи изнесене прошле недеље затражило да он буде осуђен на 28 година затвора.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *