12. март – Кисинџер:Путин је патриота, може бити партнер САД

АТЛАНТА – Бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер изјавио је данас да је руски председник Владимир Путин патриота, за кога би се могло испоставити да је конструктиван партнер САД у извесним питањима.

Кишинџер је рекао да Путин није антизападно расположен, већ да је у сусретима са њим показивао спремност за стратешко партнерство са Вашингтоном.

“Он је, изнад свега, руски патриота који се осећа пониженим искуством из 1990-их, које су биле најзначајнији период у формирању његове каријере”, рекао је 88. годишњи Кисинџер у интервјуу за Си-Ен-Ен.

Према његовим речима, Путин је “врло огорчен када се ради о нечему што он сматра мешањем у унутрашње послове Русије и, још више, када се ради о оном што тумачи као америчка настојања да подрже његове политичке противнике да би охрабриле његово рушење с власти”.

“Верујем, међутим, да је дијалог могућ и да на конкретним питањима он (Путин) може испасти констуктиван партнер”, рекао је Кисинџер.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. aha sad je lukavi Kisindzer dosao do toga da primeni sledece : “Ako neprijatelja ne mozes da savladas onda sklopi pakt sa njim.” A mi samo da pozelimo da dragi BOg da ruskom narodu i njihovom vodji dovoljno mudrosti da ne upadaju u ove zapadnjacke klopke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *