11. mart – Iznošenje Šešeljeve završne reči u sredu

HAG – Iznošenje završne reči lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u glavnom postupku zakazano je za sredu 14. marta i četvrtak 15. marta, saopštio je danas Haški tribunal.

Iznošenje Šešeljeve završne reči bilo je zakazano za ponedeljak i utorak, ali je otkazano “zbog nedostupnosti optuženog”, podseća se u saopštenju tribunala. Optužba je završne argumente iznela od 5. do 7. marta.

Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić rekla je juče da je lider SRS i haški optuženik Vojislav Šešlje prebačen iz zatvorske jedinice u bolnicu, ali nije mogla da iznosi bliže detalje o njegovom zdravlju, jer za to nema dozvolu otpuženog.

Srpska radikalna stranka saopštila je juče da je Šešelj ponovo operisan u bolnici izvan Haškog tribunala, jer defibrilator, koji mu je ugrađen početkom januara, nije bio ispravan.

Prema saopštenju SRS, Šešelju je ugrađen isti aparat kome su zamenjene elektrode, a lekari tvrde da aparat sada dobro radi.

SRS je navela i da su najave da će lider radikala odmah biti vraćen u pritvorsku jedinicu “skandalozne” imajući u vidu iskustvo nakon prethodne operacije, kada je Šešelj svakodnevno prebacivan u bolnicu jer mu se naglo pogoršavalo stanje.

“Mogu da potvrdim da je Šešelj prebačen u bolnicu radi lekarskog tretmana. Ne mogu da kažem ništa više od toga, jer Šešelj Sekretarijatu Tribunala nije odobrio da obelodanjuje informacije o njegovom zdravlju”, rekla je juče Jelačićeva.

Šešelju se sudi za ratne zločine počinjene na prostoru Hrvatske, Vojvodine i BiH od 1991. do 1993. godine.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

 1. Svetlost i toplina

  Mučeniče,dokle si dogurao.Potreban si svojoj porodici,zajednici.
  Znao si da ideš u čeljusti zla.Zašto si se odrekao svojih
  najbližih,onih koji bi ti pomogli koliko god mogu,nego si na
  njih usmerio svoj bes i gnev.Svi bi bili uz tebe,a i sad su
  samo mislima.MOLE SE BOGU DA TI DA ZDRAVLJE I SNAGU DA POBEDIŠ
  SEBE I SUD KOJI TI SUDI.BEZ POBEDE NAD SOBOM – NEMA POBEDE NAD
  SUDOM.OPROSTI i moli za oproštaj.U tome je spas za tvoju dušu
  i naše duše.Drugi LEK ne postoji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *