06. март – Покушај исељења Матице српске у Црној Гори

ПОДГОРИЦА – Судски извршитељи поново су данас, по трећи пут, покушали да иселе Матицу српску у Црној Гори из канцеларија у Подгорици, али ту намеру нису успели да реализују, јер се у просторијама Матице окупио велики број грађана.

Судски извршитељи са захтевом за исељење, у пратњи полиције, појавили су се у просторијама Матице српске у Црној Гори у тренутку док је трајао омаж посвећем српском песнику Новици Tадићу.

Пошто се у просторијама Матице српске окупио велики број грађана, међу којима су били и посланици и одборници Социјалистичке народне партије, Нове српске демократије, Народне странке и Демократске српске странке, судски извршитељи су одустали од присилног исељења, јер, како су полицајци навели, тешко да могу ођедном да похапсе толико људи.

Председник Управног одбора Матице српске у Црној Гори Владимир Божовић истакао је у изјави Танјугу да је захтев извршитеља за исељење у потпуности правно неоснован, јер су просторије у којима се Матица налази легално закупљене.

Он је навео да просторије, према правоснажној одлуци Врховног суда Црне Горе, припадају Ауто-мото савезу Србије (АМШ), чиме је ствар правно потпуно чиста.

Нема никаквог правног спора да су просторије власништво АМШ, а Матица легалан закупац, због чега налог за исељење доживљавамо искључиво као непоштовање одлука највише судске инстанце у Црној Гори , казао је Божовић.

Према његовим речима, очигледно је да је у Црној Гори на сцени дисФункционалност судског система. Постоји пресуда Врховног суда која се, међутим, игнорише. Очигледно је да је у питању нека лоша намера према Матици српској у Црној Гори.

Ми, међутим, настављамо да радимо и Функционишемо у складу са циљевима због којих је Матица српска и основана, навео је Божовић.

Он је додао да не искључује могућност да ће у наредном периоду бити нових покушаја исељења Матице српске у Црној Гори из просторија у Подгорици.

Судски извршитељи, у пратњи полиције, покушали су у децембру дава пута да иселе Матицу српску из канцеларија у Подгорици, али су ни тада нису успели, јер се у просторијама окупио велики број грађана.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. vlasti u ‘Karadagu’, izgleda, dodaju novu ‘boljku’ klasifikaciji bolesti ( pod “F”) – neka ‘serbofobia’ ( ili serbo-paranoia) ?! I od tog ‘virusa’ – vise strahuju, nego od ‘pandemija’ WHO ?! Sramotno i zalosno – poput takvih (“F”) bolesti.. s tom razlikom, sto se ova – ne skriva ?!

  2. Mogu da ih isele iz prostorijaali nemogu iseliti srpstvo i srca crnogorskih građana koji sebe smatraju pravim iskonskim srbima što oni i jesu uprkos pritisku , pokušaju asimilacije nudjenjem raznih ovozemaljskih privilegija.

  3. Василим

    Хвала БОгу да се већи брј Срба нашао да припомогне!
    Пробудите се народе Србски у ЦрњојГори! Ти мнијаци римо-миловци вас уништише, Морате и ви мало одлучније да се борите, оста све на речима, те образ, чест, јунак до јунака,….

    Мало бре делотворније да браните србске интересе , србског наслеђа, отпор тиранину, бре!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *