06. март – Локални избори на целој територији Србије

БЕОГРАД – Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић пренела је данас представницима локалне самоуправе на северу КиМ да ће локални избори бити расписани на целој територији Србије, укључујући Косово и Метохију.

Tо је након састанка с председницом Парламента новинарима потврдио председник Скупштине општине Зубин Поток Стеван Божовић.

“Председница парламента нас је уверила да ће избори бити расписани на целој територији. О њиховом спровођењу биће разговарано накнадно”, рекао је Божовић, а на питање ко ће о томе да разговара одговорио – Републичка изборна комисија и међународна заједница.

Он је додао да ће локални избори бити расписани у општинама у којима истиче мандат локалним самоуправама.

На састанку је, према његовим речима, разговарано и о реФерендуму који је одржан половином фебруара у четири општине севера Косова, а осим Божовића састанку, који је одржан на захтев представника општина са севера КиМ присуствовали су и председници скупштина Лепосавић Славко Стефановић, Звечан – Добросав Добрић и његов заменик Љјубомир Радовић.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Laz, danas je to vec malo uvijeno u oblande . Danas je 8 mart videcemo koliko ce se ova izjava promeniti jos za samo par dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *