03. mart – Bojić: Šešelju ugrožen život u Hagu

BEOGRAD – Lekari iz Srbije koji su krajem januara pregledali haškog optuženika Vojislava Šešelja ponovili su danas da je lideru radikala ugrožen život zbog bolesti i apelovali na državne organe da preduzmu korake kako bi Šešelj mogao da se leči sa slobode.
Član medicinskog tima koji je Šešelja u Hagu pregledao 26. i 27. januara, doktor Paja Momčilov tvrdi da je Šešelju zdravstveno stanje pogoršano nakon njihove posete.
“Njegovo zdravstveno stanje je takvo da je i vitalno ugrožen”, rekao je Momčilov i apelovao na državne organe da preduzmu korake kako bi Šešelj bio pušten na slobodu.
Doktor Milovan Bojić, takođe iz lekarskog tima koji je pregledao Šešelja krajem januara, rekao je, na konFerenciji za novinare Srpske radikalne stranke, da su lideru radikala pre dva dana u Hagu sedam puta bezuspešno pokušali elektrošokovima da poprave rad srca.
Oni su danas ponovo predstavili izveštaj o zdravstvenom stanju Šešelja, posle utvrđivanja dijagnoze i proučavanja istorije bolesti i naglasili da mu je zbog bolesti ugrožen i život.
“Glavni zdravstveni problem Vojislava Šešelja je srčani – proširenje srca i slabljenje snage srca kao pumpe”, rekao je Bojić navodeći izveštaj tima.
On je dodao, da srčana oboljenja udružena sa bolesima pluća i digestivnog trakta, od kojih Šešelj, takođe, boluje mogu ubrzo dovesti do Fatalnog ishoda.
Bojić je naglasio da zbog bezbednosne procedure Šešelj biva upućen “skoro svaki put kod različitog doktora tako da nije moguće njegovo kontinuirano lečenje”.
On je ponovio stav medicinskog tima da je Šešelju neophodno lečenje na slobodi kako bi se usporila bolest.
Svi nalazi četvoročlanog medicinskog tima, kako tvrde radikali, dostupni su na uvid javnosti.
Šešelju je u januaru, nakon što mu je pozlilo, ugrađen deFibrilator, navode radikali.
Radikali su saopštili da je Šešelj 1. marta ponovo bio hospitalizovan i da je istog dana vraćen iz bolnice, ali da mu je zdravstveno stanje i dalje loše, dok je portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić objasnila da je u pitanju bio ranije zakazani tretman kao i da nije bio hospitalizovan zbog hitnog slučaja.
Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. godine za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u Februaru iste godine. Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih reci treba da počne 5. marta.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. izdrzi predsednice! SLOBODA SESELJU!!!

  2. JA BIH BAS VOLELA KAO I MNOGI DA VIDIM SESELJA KOJI SE VRACA U SRBIJU I VUCE USI TOMISLAVU NIKOLICU ALI MISLIM DA CE PRE NIKOLIC SESLJA NEGO SESELJ NIKOLICA.A JADNI SESELJ JE JOS JEDAN SRBIN KOJI JE ZATOCEN I SA NJIM MOGU DA RADE STA HOCE, NA ZALOST.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *