02. март – К. ПАНТИЋ: БОЈИМ СЕ ПОТЕЗА БЕОГРАДА

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић каже да „му је драго што је Србија коначно добила статус кандидата за чланство у ЕУ а показало се да барикаде и Срби са Косова и Метохије нису били проблем , већ је једини услов био да Влада Србије фактичи призна независност Косова пристанком да институције из Приштине буду представљене на регионалним скуповима“.

„То је још један доказ да ова Влада , на крају свог мандата иако то не би смела да ради,попушта под притисцима и уценама дела међународне заједнице и полако одустаје од одбране Косова и Метохије“, рекао је Пантић.Он је додао да ће се у наредним данима видети да ли је то био последњи потез Владе или ће се и председница Парламента Славица Ђукић Дејановић , одлучити да не поштује Устав своје земље и да ли ће расписати локалне и покрајинске изборе и на Косову и Метохији“.

Пантић је рекао „да уколико се ова Влада одлучи на укидање српских институција на Косову и Метохији , неколико хиљда грађана ће своју децу пребацити у школе у централну Србију и почеће тихо исељавање“.

„Не за 30 година , како је то недавно рекао председник Борис Тадић већ ће Срби са КиМ нестати за три године „, рекао је он.

Крстимир Пантић је оценио да је „Влада поново обманула грађане када је у питању прелазак робе преко административних прелаза Брњак и Јариње“.

„Ова два прелаза нису посебна већ се исте мере које се примењују на свим осталим прелазима примењују се и на Брњаку и Јарињу ,чак су и ригорозније јер се акцизна роба не може преко њих пренез већ се упућје на прелаз у Мердару. Срби су поново преварени од сопствене Владе која их тера у независно Косово, Србија диже руке од свог народа и крајње је време да ова Влада јавно каже шта ће урадити са народом који живи на КиМ ,каква нам је судбина и да ли живимо у Србији или у независном Косову“, упитао је Пантић.

Он је изразио уверење „да Срби са севера Косова неће плаћати царину , да ће максимално заобилазити званичне прелаза и да ће наставити са коришћењем алтернативних путева“.

„Нисам, међутим сигуран да министар полиције , као што је применио сили против сопственог народа, неће и нама затворити алтернативне путеве и помоћи Албанцима да граде независно Косово“, рекао је Крстимир Пантић.

Извор ТВ Мост.

4 коментара

 1. Brate Pantiću Vama na Kosmetu je najteže to RODOLJUBI osećaju!
  Mi smo zabrinuti kada Vaš stranački predsednik KAŽE: Moja je žarka želja da Srbija dobije status kandidata.To se dobilo ali VI
  ste i dalje izloženi pritisku režima iz Beograda,Prištine i NATO
  Imperije. Ovde nešto neštima Gos, Pantiću ili Rodoljubi nevide
  izdaju prospskog i onih koji ga pomažu te probleme izbori moraju
  rešiti,nadamo se u pamet srpskog naroda.

 2. Pitajte serioznog i lojalnog pravnika, ali specialistu po medunardnom pravu, i informisite se sami(!), koja je razlika izmedu republike i drzave, kako se republike/drzave stvaraju i koji su oznaci republike/drzave. Doznajte koji su cilj EU i misije EU (lex, lat. pravo) pratile i prate (informisite se naravno i u inostranim medijama itd.). Ne zaboravite izjave n.p. nemackih politicara. Pozabavite se ozbiljnije s time, ko i kako(!) je misijama EU (lex, lat. pravo) omogucio ulazak na pokrajinu.
  Volim Vas, braco i sestre, i hvala Vam!

 3. Cenzurise se internet u Srbiji? Unapred hvala za odgovor.

 4. верује овима у бгд на власти са тадићем тај и ради за њих!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *