У земљи параноје и цинизма

Пише Александар Ђаја

У  заслепљености властољубљем Демократска странка у свему параноично види „завере“ својих политичких противника, приписујући им чак и одговорност за очигледну политичку, економску, социјалну и националну катастрофу државе Србије

 

Да светска економска криза узима свој данак чак и у Америци доказ је славна холивудска звезда Анђелина Џоли, која је после „оргастичке“ премијере свог филма „У земљи крви и меда“ у Сарајеву, у вези са истим питањем боравила и у Загребу. Међутим, том приликом без свог мужа Бреда Пита, који је морао да остане код куће „јер чува децу“! Па, замислите, онда, ако Анђелина и Бред немају новца да плате дадиљу, шта један млади брачни пар, са малим дететом, може уопште да очекује од живота у земљи Србији? У земљи у којој се пропагандни телевизијски прилози о „бољем животу“ ретко емитују чак и на „Дневнику“ на „РТС“-у – а, камоли у којој се одистински отварају нова радна места, подижу фабрике, почињу са радом нова предузећа, расту индустријска и пољопривредна производња, повећавају плате и пензије, отварају обданишта, укида ПДВ на опрему за бебе, смањују трошкови за школовање деце, омогућује младима подизање најповољнијих кредита за куповину станова… У земљи у којој са профитом послује само – градско погребно предузеће!

И БЕБА ДА ОТПЛАЋУЈЕ…

[restrictedarea]

Да ли је то, онда, цинизам, политички опортунизам или демагогија (атрибути које власт и шаком и капом дели својим опонентима), или само проста чињеница да се на питање из претходног поглавља – „шта један млади брачни пар, са малим дететом, може уопште да очекује од живота у земљи Србији?“, а да, при том, не доживљава драматичну филмску небулозу „о крви и меду“, него да „сасвим обично“ жели да живи и ради у својој земљи и да са  љубављу подиже своје дете – данас може дати само један одговор: и они и  њихова беба ће до краја живота отплаћивати кредите, којима их је задужио режим Бориса Тадића и ДС-а, зарад очајничке жеље за опстанком на власти, још који дан, још који месец…!
А у заслепљености властољубљем Демократска странка у свему параноично види „завере“ својих политичких противника, приписујући им чак и одговорност за очигледну политичку, економску, социјалну и националну катастрофу државе Србије. Као да је она у опозицији, а да је опозиција на власти. Пример који у последње време најбоље илуструје параноју режима, јесте његов однос према референдуму Срба на северу Косова и Метохије и његовим резултатима. Готово да је немогуће са сигурношћу рећи, ко је са више жестине напао такав, у сваком погледу легитиман чин српског народа на северу јужне покрајине државе Србије: НАТО, ЕУ, парадржавни ограни Тачијеве тзв. „републике Косово“ – или Демократска странка и режим Бориса Тадића у целини? А, бити против жеље својих суграђана, Срба са севера КиМ, који су на референдуму са процентом од 99 одсто „за“, само потврдили своју жељу да буду део државе Србије, а не њене окупиране територије, фантомске државе Косово, европске раскрснице дроге, белог робља, криминала, па чак и трговине људским органима – е, то је већ озбиљна психичка болест.

ТРАГ У ИСТОРИЈИ
Јер, док министар за Косово и Метохију Горан Богдановић оцењује да референдум представља „злоупотребу народне воље“ (ког народа, српског свакако не) од стране појединих политичких партија, његова „сенка“, шеф београдског тима у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић, иде корак напред: „Референдум неће оставити никакав траг у историји (важно је да он хоће), нити ће имати икакав резултат… Довео је (мисли на референдум) државу у позицију да објашњава да њени грађани не слушају сопствену владу“… Па, наравно, да не слушају „Горанову, Боркову, Цветковићеву и Тадићеву Владу“, јер, с обзиром на резултате њених „преговора“ са Приштином (без икаквог овлашћења Народне скупштине, са мистериозним тачкама дневног реда и још мистериознијим „договорима“ којих се нико не придржава) – то и није њихова Влада, већ пуки реализатор налога Вермахта… пардон, Бундесвера, НАТО-а и ЕУ! И као да то није довољно, него г. Стефановић на „Фејсбуку“ једној грађанки, која му се жалила да шиптарски цариници приликом преласка тзв. „административне линије“ стављају на пасоше грађана Србије печат са натписом „Република Косово“, бахато и цинично одговара: „Требало би те генијалце питати зашто на административном пункту дају наш пасош и тако омогућавају Албанцима да ударе овакав печат? Зато смо и договорили да се иде са личном картом…!“
Боже, какве ли будалаштине! За све су, дакле, криви грађани Србије, јер уместо да „у гаће“ сакрију свој пасош и покажу личну карту, они не знају за дилетантски „циркуску трик“ који су Горан и Борко издејствовали као круну својих „преговарачких успеха“. А шта би, не дај Боже, било (мада се на барикадама то већ и догодило) када би шиптарска полиција и НАТО, КФОР, ЕУЛЕКС, свеједно – запуцали на Србе који прелазе границу? Ко би био крив? Па, наравно, Срби, јер нису пузали по трави, него ходали усправно.
Сасвим је јасно да је референдумом српски народ са севера Косова недвосмислено одговорио да више не верује својој Влади, да не прихвата институције Косова, као и да сумња у резултате тзв. „преговора“ са Приштином. А што се то не допада Горану, Борку, Мирку и Борису, није грех народа, него управо последица цинизма, политичког опортунизма и демагогије Тадићевих властодржаца, које они бесрамно спочитавају опозицији!
У „земљи параноје и цинизма“, у којој у свакој анкети млади брачни парови са завршеним факултетима, а без запослења и са, евентуално, једним малим дететом, одговарају како им је једина жеља – да из ње оду! – ништа се друго под овим режимом и не може очекивати.

[/restrictedarea]

3 коментара

  1. Da, a to gradsko pogrebno preduzeće poslovaće sve bolje i sve više – pogotovu, ako “žuti” izmuzu i poslednji naš dinar iz budžeta, te potplate sve živo i neživo da sa njima uđe u postizbornu koaliciju i tako dobiju novi četvorogodišnji mandat. Naravno da im je potreban: u ovom su priznali nezavisno Kosovo, a u sledećem treba da priznaju – nezavisnu Vojvodinu!… Jer, kao što Đaja kaže, u zemlji “paranoje i cinizma” sve je moguće! Prokockali su i ono jedino uporište što su imali i što im je predsednik Milošević, koga su onako sramno poslali na gubilište, ostavio: Rezoluciju 1244! Ovi bi, bre, rođenu majku prodali samo da se uvuku Zapadu i onom nemačkom ministru spoljnih poslova u d…! Sodoma i Gomora, “status” i “fus nota”!

  2. Ne samo srpski narod sa severa Kosova, ne samo srpski narod u celoj Srbiji, nego ni sama Vlada više ne veruje Vladi Srbije! Od cinizma srpskih vlastodržaca do njihove paranoje, više, kao što kaže pesma, ni “samo jedan korak nas deli” – nego se slilo u jedno! Ovaj režim na čelu sa Tadićem je duboko psihički bolestan, a narod pod njim takođe sve bolesniji! Što znači na nama ne treba “status” (nikada nam nije ni bio potreban) – nego čarobna pilula koja će učiniti da svi oni nestanu pred našim očima! Onda ćemo ozdraviti – momentalno! Pozdrav Aleksandru i redakciji “Pečata”!

    • Ali, ako takva “čarobna pilula” ne postoji, oni sami neće hteti da se povuku. Onda mi koji smo njihove žrtve moramo dobro da se potrudimo, ili da napravimo tu pilulu, ili da ih “teleportujemo” na bilo koji drugi način. Jer, svojim pogubnim delovanjem protiv interesa srpskog naroda, ovaj režim je postao ogromna opasnost, maltene, ili oni nas, ili mi njih. Ovo je, narode, pitanje opstanka, a ne više politike!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *