Нове ракете за ловце пете генерације

фото: www.paralay.com

Најновији систем ракетног наоружања за ловце пете генерације производи руска корпорација „Тактичко ракетно наоружање“. Специфичност комплекса представља лоцирање ракета унутар тела авиона.

Ловац пете генерације или, како се још назива, ПАК ФА је перспективни авиациони комплекс фронтовске авијације. Он треба да се појави у руским војно-ваздушним снагама за неколико година. Рад на његовој изради одвија се пуном паром, а број пробних летова је премашио сто. Т-50 се с пуним правом може назвати јединственом машином, пошто сједињује функције бомбардера и ловца. Сви примерци оружања за ПАК ФА одрађују се у различитим фазама. Део њих се тестира на државном нивоу, за неке су тестирања завршена и сад се припрема производња серијских партија, истиче генерални директор корпорације ТРВ Борис Обносов:

У авиону пете генерације значајан део наоружања треба да се налази унутар самог тела. То се ради ради смањења демаскирајућих знакова самог авиона. У складу с комплексним циљним програмом израде нових авиационих средстава за погађање циљева корпорацији је поверен задатак опремања ловаца пете генерације средствима за погађање циљева нове генерације. Они обухваају како ракете „ваздух-ваздух“ тако и „ваздух-површина“.

У класи „ваздух-површина“ средства за погађање циљева садрже авиационе бомбе које се могу кориговати, најновије израде калибра 250, 500 и 1500 кг с новим системима за навођење. Притом ће се бомба калибра 250 такође налазити у телу авиона. Т-50 ће додатно бити опремљен брзим противрадиолокационим ракетама, опремљеним новим главама за самонавођење.

У целини, програм израде оружја за најновији руски ловац пете генерације је строго усаглашен с одвијањем радова на самом ловцу Т-50.

Извор: Глас Русије

Један коментар

  1. UZ BOZJU POMOC…BRANITE NASU PRAVOSLAVNU VERU.NE DAJTE SATANISTIMA NI RUSKI VAZDUH DA DISU…BOG CUVA CUVARE PRAVOSLAVLJA…AMIN BOZE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.