Истина је јунак – победа је њена

Пише Драгомир Антонић

Што Србима иде боље, њеним домаћим мрзитељима је све горе. Кад би смели пљунули би на: ватерполисте, рукометаше, одбојкаше, одбојкашице и наравно, Нолета. Све што би они желели да пропадне – оно побеђује

 

Лекари из Србије су прегледали, колико је то било могуће, др Војислава Шешеља у ћелији Хашког казамата. Дијагноза је поразна. Здравствено стање је лоше. Горе је др Шешељу него што је било Слободану Милошевићу када је тражио лекарску помоћ. Слободан помоћ није добио и познато је како је завршио. Хоћеш ли државо Србијо и Владо државе Србије дозволити да и Војислав Шешељ, твој држављанин, на исти начин заврши?

Што Србима иде боље, њеним домаћим мрзитељима је све горе. Кад би смели пљунули би на: ватерполисте, рукометаше, одбојкаше, одбојкашице и наравно, Нолета. Ал’ не смеју. Немају храбрости. То их изједа изнутра. Није им лако. Све што би они желели да пропадне – оно побеђује. Њихов бол не може умањити национална пензија државе Србије, академски додатак, награда фондације „Карић“. Све су то већ добили, а Србију нису уништили. Покушавали јесу, ал’ успели нису. Сад се жале и кају.
Није ми их жао.

ОБМАНЕ МИНИСТРА ГЕНШЕРА

[restrictedarea]

Опањкавали су Србе и Србију где год су стигли, а сад све супротно излази на видело. Откривају се и јавно публикују документи и текстови који и неверним Томама јасно указују да је „потковица“ искована у ковачницама бугарске или немачке обавештајне службе. Сад се обе одричу сопственог ауторског дела. Немци се и данас праве невешти, да су само немачки политичари и њихов министар одбране „видели концентрационе логоре на фудбалским стадионима широм Косова и Метохије“ и по вековном принципу „шири лаж даље“ протурали неистину широм света. Сад кад њихове лажи могу сви да виде на Интернету, јадни Немци не виде. Лажи тзв. „случајева“: „Рачак“, „Маркале“, „геноцид“ Сребренице су разоткривене. Сем Форума „списатеља“ и нешто блајханих жена у сивом нико више у дуго ширене лагарије не верује. Злочиначка ликвидација 8.000 Срба у Сарајеву током четворогодишњег муслиманско-вехабијског оргијања, уз присуство међународних мировних снага, излази на видело. Врло брзо ће се појавити аутентична документа и сведочанства о погромима сличних „кристалној ноћи“ у нацистичкој Немачкој.
Немачки аутори јавно признају преваре и обмане некадашњег министра Геншера. О садашњим фалсификаторима и плагијаторима докторских диплома „перспективних младих немачких функционера“ говоре и пишу сами Немци. Пишу, али не уздишу. Понашају се као да је све то нормално. Држе лекције широм Европе о моралу, истини, управљању економијом и привредом. Србији и Србима постављају некакве посебне услове. Ко да им верује када су толико лажи изрекли? Сем госпође Милице Делевић очито више нико. Додуше ни наведена госпођа не верује свим чланицама равномерно. Зна госпођа ко у Унији коси, а ко воду носи. Зато строго, а праведно упозорава: „Без обзира на то што поједине чланице ЕУ Србији упућују подршку, услови који су нам постављени морају бити испуњени. Ти услови су јасни (не знам коме) и односе се на постизање договора о регионалном представљању, на примену постигнутих договора између Београда и Приштине (наивно сам мислио да договоре знају само Борко и Купер, а оно зна их и госпођа Делевић), укључујући и интегрисано управљањем прелазима, слободно кретање за ЕУЛЕКС (Срби не морају да се крећу) и услове за обављање мандата на целој територији КиМ (држава Србија се не помиње)“.
Логично, мада то нико не помиње, ове услове је саопштила госпођа канцелар Ангела Меркел. Да ли у децембру или мало раније, свеједно. Канцелар је саопштила шта је имала и, како је ред, амбасадори Немачке су поступили по наређењу. Како у свету, тако и у Србији.

А СРБИ ЖИВЕ И – ПОБЕЂУЈУ
Срби, каже њихов амбасадор, треба само још малчице да им поверују и све ће бити у реду. Амбасадор – у складу са данашњим правилима понашања у Немачкој – плагира, а нема висину, некад моћног дипломату, господина Колина Пауела. Ваљда се сећате слике када огромни генерал Пауел у Уједињеним нацијама између палца и кажипрста држи малену пластичну капсулу у којој се налази најопаснији отров, злог Садама Хусеина, за масовно уништавање човечанства. Та капсула није уништила човечанство, јер отрова није ни било, али је изречена тврдња моћног Пауела ликвидирала и обогаљила милионе мушкараца, жена, деце у Ираку. Генерала одавно нема у светској јавности – вероватно иде по комшилуку и прича очајним домаћицама како је преварен – али кога то данас интересује.
Немачки амбасадор је направио исти потез палцем и кажипрстом. Лепо се видело на Јавном сервису. Само уместо капсуле размењивао је нежности са крупним министром Мркоњићем. Амбасадор, Мрки, елегантно покаже мали размак, уз речи да Србији толико фали да усрећи Немачку, а министар га загрли мушки. Оба мушкарца срећна. Блистају. Гледалац је приморан тамне наочари да стави не би ли вид сачувао. Блистави ефекат је надмашио и олујне ветрове на Сунцу. Колико ће загрљај Србију коштати, видећемо ускоро.
Драге моје Српкиње и Срби, немојте се плашити или предавати. Лажи се откривају и истина ће као увек победити. Давно нам је у аманет чика Јова Змај оставио стихове:
„Истина је јунак
Држи се ко стена
И кад на њу зине хала
и кад мислиш да је пала
Победа је њена!“
Научимо стихове напамет. Данас су нам они потребнији од разних европских дрангулија и замлата који те курцобоције представљају као нешто без чега нема живота. А Срби живе и побеђују. Хвала ти Боже.

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. E moj igumane samo da znas kako je tvoj prijatelj zavrsijo u kokosijem gnezdu.Nazalost golgota jos nije konacna.Udruzena stara i mlada demokratija nastavljaju proces unistavanja nepodobnih.Ja mogu da razumem da u banna drzavama moze sudija nkom da otunji prava ali u nizozemskoj da se to desi u nemogu da verujem. Meni je sdija u mojoj kuci za pet minuta otudjijo sva prava a kd sam izasao iz tamnice osoblje ambasade nije htelo da mi otvori vrata ambasade.Neznam dali je ovo fikcija ili stvarnost.

    srdacan pozdrav rajko marnixstaat 19
    1813 vk alkmaar holandija
    072 5403619

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *