Евроунијатске страсти

Пише Милорад Вучелић

Неко је већ написао да није чудо што пројекат Европске уније „не успева да ангажује људе и да разбукта страсти. Он је, на крају крајева, административни пројект, а не пројекат идеолошке острашћености“. Светски популарни филозоф, аутор овог налаза, очигледно, бар када су страсти у питању, није имао у виду званични Београд. Страсти су међу званичницима у Београду, када је кандидатура за ЕУ у питању, до те мере разбуктане да се већ може говорити о правом правцатом пожару, са елементима еротске опчињености и сладострасног подавања. У Србији је ЕУ израсла у сексуални фетиш.
У данашње време жене су постале знатно храбрије од мушкараца и спремније да признају своје еротске опсесије и преданости ЕУ, па је тако Славица Ђукић-Дејановић, потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС), уз то и председница Народне скупштине Србије, одлучно изјавила „да у општинама на северу Косова и Метохије неће расписати локалне изборе“. Касније су из њеног Кабинета стизали немушти деманти, али се ни у једном од њих не каже да ће она беспоговорно поштовати своје уставне дужности и расписати изборе. У трећој изјави истог дана, као у некој кокетној игри, она говори о „деликатностима реализације избора на Косову“ итд, итд. (Прочитајте текст Николе Врзића „Хроника најављене издаје“ у овом броју „Печата“).

[restrictedarea]

Потпредседница СПС-а је својој првој изјави храбро додала „да о томе не би требало да се шушка, већ би требало јавно да се каже“. Храброст је, истини за вољу, увек красила Социјалистичку партију Србије, ма како ту кураж позитивно или негативно оцењивали. Тако је било и овога пута. Укинути „паралелне институције“ на Косову, казнити Србе који тамо живе због тога што живе и хоће да живе у Србији, омогућити Тачијевом режиму да тамо попуни државну празнину и успостави легални правни поредак независног Косова, и ампутирати Косово и Метохију од Србије. Када међу жутим владајућим демократама нема правих мушкараца да то кажу, ту је права жена из владајуће Социјалистичке партије Србије да то каже у њено и своје име. Додуше, рећи истину је храбро, али се јавно поносити срамотом је нешто сасвим друго.
Историјска иронија се потврдила још једном. Само некадашњи, а данас номинални идеолошко-политички непријатељ и противник (СПС) може да уздигне еврофанатизам (ДС) до нивоа правог концепта на путу „без алтернативе“. У последње скоро пола деценије успостављена свакодневница власти навела је актуелне политичаре, и с десна и с лева, да се потпуно одрекну сопственог „херојског порекла“. На питање шта се то променило од мајских избора 2008. године, следи јасан одговор: променила се једино и само власт у Србији, и та власт по сваку или било коју цену жели да опстане.
Фатална љубав према кандидатури за ЕУ је толика да је српски режим успео да само у јануару ове године страним банкама обезбеди могућност да из Србије испумпају нових пола милијарде евра. У циљу упропашћавања сопствене привреде и становништва за одржавање курса динара потрошено је још пола милијарде евра девизних резерви. Нема потребе ни помињати све друго што се прилаже на жртвеник могуће кандидатуре за ЕУ, а пре свега Косово. Није ни чудо што је свим овим трауматизована, чак пословично метастабилна Биљана Србљановић посегла за кокаином. Већ традиционално је наш случај најбоље објаснио немачки амбасадор Волфрам Мас у свом новом наступу, овога пута без карактеристичне народне ношње, рекавши да су управо те жртве прави разлог због кога „помажу Србији“. Кад режиму отму Косово то ће бити највећа помоћ Србији.
Не може нико ни замислити шта је све Србија спремна да да ако буде кандидат за ЕУ, када оволико даје за кандидатуру. Кад би само били кандидати не би ни било говора да се као у Грчкој, Шпанији или Италији демонстрира, а да се штрајкује ионако нема где, јер ништа сем државне администрације ни не ради. Наши медији и политичари не могу да верују да Грци неће да продају Турској своја острва. Шта би све Срби не – продали, него дали, када би им као Грцима Немци хтели да уведу пореску управу! Колико би само новца било уштеђено ако у Србији уопште не би било избора, него би била одмах стављена под принудну управу баш као Грчка, Шпанија и Италија. Демократска странка и Социјалистичка партија Србије неће ни прстом да мрдну у одбрану Косова, а Грци праве питање око десет-двадесет острва!? Грци су се, и то као чланови ЕУ, смртно увредили што је неко од њих тражио у најам Акропољ, а ми као кандидати за кандидата не правимо питање ни око отимања Дечана, Грачанице и Пећке патријаршије. На шта бисмо све били спремни као кандидати!
Да међу званичним женама постоји солидарност потврдила је Рада Трајковић. Прискочила је истога дана Славици у помоћ рекавши да је „јавна тајна да ако Србија добије кандидатуру локални избори на Косову неће бити организовани“, и да се она спрема за шиптарске изборе за петнаест месеци, када се поново очекује Тадићев позив да се на њих изађе. За Раду је, као и за Славицу, ситуација на Косову толико добра и повољна да их плаши само то да референдум Срба са севера Косова „не буде разлог за нову дестабилизацију“. Додуше, када су  Славица и Рада у питању има ту, поред солидарности, помало и зависти и жеље да се помрачи слава Анђелине Џоли, у чему су без сумње успеле.
У Бриселу су, кажу добро обавештени извори, толико одушевљени Славицом, Радом, а Борком већ одавно, да ће их, што због лекарских диплома, што због специјализација, што због непосредног искуства са психотерапеутима и психијатрима, именовати у конзилиј за преглед британског премијера Дејвида Камерона који је изјавио да ће се за очување Велике Британије, а против сецесије Шкотске „борити срцем, душом и умом“. Једино конзилијуму у овом саставу и данашњим јадним Србима овакве изјаве и залагања могу изгледати ненормалним.
Да је другачије, Србијом не би, као данас, владао срамни мук. На моменте чак изгледа да Срби попут оцвалих воајера с одобравањем гледају евроунијатско сладострасно шенлучење. Да није тако, већ одавно би рекли – Доста!

[/restrictedarea]

5 коментара

  1. neka cudna boljka, sindrom: EUforia EUroatlantida Serbiensis Secunda ?! Izgleda da se ‘hrani’ raznim ‘grantovima’ i ‘pohvalama’ ?! ( avarice & vainglory) Th: otsecanje opstenja sa ‘izvorima’ koji je hrane ?!

  2. Василим

    Ово је чудо што нам се дешава, за трули квислиншки режим не вреди трошити речи!
    Врло ми је чудна сва опозиција, нема ту трунке критике, већ закукавање, које ништа не доноси, нису способни око једне обичне иницијативе да се договоре! Ево и господин Самарџић само константује, СРС је никаква, СНС чак поздравља кандидатуру,…..јад и беда!
    —————————–
    Очигледно је да су странке услед дводеценијског седења у Скупштини, када су зарађивали ВЕЛИКЕ паре и као посланици и на друге начине, постале САМОЖИВЕ, надобудне, не служе ничему, а најамње интересима Србије, већ су то обична интересна друштва за дрпање лове!

    +
    Па онда треба подржати и тај новоформирани Покрет Двери, иако сам имао резерви , критиковао их и даље их критикујем због неких ствари, али су бар агилни ,испрвљају се корак по корак.
    Двери се мењају, бар агитују труде се, немају подршку као што то имају друге минорне странчице и организације од великих , можда их треба ПОДРЖАТИ, дати им мало више ПРОСТОРА да продрмају мало УЧМАЛОСТ, ако се шта има продрмати!

    Јер када гледамо са стране око СНС-а је неколико минорних организациа, око ДС исто, око СПС-а је палма и кркобабићи, око Г17-деструктора исто су неки фантоми, коначно су се удружиле и две издајничке организације СПО и ЛДП!
    ( ДВЕРИ нису издајници као пола ових минорних организација)
    —————————-

    Остао је Покрет Двери, можда још неки покрет-организација, па ако нема сујете ето ДСС-у партнера, под условом да озбиљна истраживања покажу да Двери имају неки проценат потенцијалних гласача, на политичком радару. У синергији са Дверима и још неком организацијом-покретом, и ДСС Листа би ојачала!!!

    ПРЕДУСЛОВ је да Двери НЕ финансира неки тајкун близак ДС-у или Ђилас, како неки тврде, ја не знам, све је могуће,… ако их не финансира пропали марионетски режим , са Дверима се евентуално треба договорити!

    Нема се времена, још је око два месеца остало до Избора,мора се нешто ОДЛУЧНИЈЕ учинити, без СУРЕВЊИВОСТИ!

    Или НИШТА, нека сви терају сви по своме…па нек дотерају народ до лудила!

  3. Sve ovo sto je napred receno je tacno. Treba zato da podrzimo Dveri nebili malo uzdrmali ove nacioizdajice Srbije i srpskog naroda. Sta mislite da i ovo sa Vlasima nije neka kuhinja nasih izdajica? Vrlo je moguce pod firmom evro integracija mi ostatosmo bez drzave i naroda. Narod pod teretom terora nemastine, jer je privreda unistena po necijom direktivom pa mladi idu trbuhom za kruhom. I tamo gde idu oni izgradjuju tudju drzavu i radjaju decu. Nasa Srbija ostade pusta. Zato apelujem na sve svesne ljude da se uhvate u kostac sa ovim posrnucem tako sto ce glasati za Dveri srpske.

    • србин брее

      мислим да Србија нема времена да се коцка са мањим странкама, поготово што се стварају, гле чуда, баш пред изборе…

  4. 100-njicu Balkanskih ratova i oslobadjanjem od turaka,svecano obelezavamo kapitulacijom i prodajom teritorije Kosmeta, okupatorskim snagama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *