29. februar – Miting SNV sutra u Kosovskoj Mitrovici

Srpsko nacionalno veće severnog Kosova i Metohije organizovaće u četvrtak u centru Kosovske Mitrovice miting pod nazivom “Hoćemo izbore, nećemo carine”, najavljeno je danas iz te organizacije.

Predsednik SNV Milan Ivanović rekao je da organizacijom skupa žele da pošalju poruku vlastima u Srbiji i međunarodnoj zajednici da Srbi na Kosovu i Metohiji “žele da ostanu i žive u svojoj državi”.

“To je deo naše borbe, kao što je bio referendum i barikade kojima smo branili uvođenje albanskih institucija i zaživljavanje takozvane nezavisne države Kosovo”, rekao je predsednik SNV-a severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović.

Prema njegovim rečima, želja organizatora je i da se Beogradu pošalje jasna poruka da moraju da poštuju Ustav Srbije i raspišu izbore na Kosovu kako bi tamošnji Srbi dobili legitimne predstavnike i ojačali svoje institucije.

“Bez održavanja izbora građani na severu Pokrajine izgubiće svoje institucije, a potvrdiće se da je vlast popustila pod pritiscima (nemačke kancelarke) Angele Merkel i zapadnih zemalja koji su tražili ukidanje srpskih institucija”, rekao je Milan Ivanović.

Miting je najavljen za 14 sati, na trgu Šumadija.

Izvor: Beta, Vestionline

2 komentara

 1. Rekao sam čuvajte leđa!!! Prospski Ceveno-Žuti da su poštovali
  Ustav nebi Vi braćo bili izdani od prospskog to Vi najbolje znate
  Za Crveno-Žute Vi niste na spisku GRAĐANA Srbije Vi ste za njih
  Kosova.Gos, Milane Srbi Stare Srbije odavo su otpisani ovo je
  završnica pomeranje PIJUNA na šahovskoj tabli SRBIJE. Da ne nabrajam odakle su proterani moji daleki koreni su okolina PEĆI.
  Verovati je da će sledeći izbori POVUĆI KRALJVSKI POTEZ I OČISTITI CRVENO-ŽUTE sa političke scene Srbije u suprotnom nema
  spasa za Državu Srbiju ČUVAJTE LEĐA.

 2. Radoslave, potpuno si u pravu. Nek’ ih oduva vetar. I moji su koreni u okolini Peci.Nema Srba bez sloge i Boga u srcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *