29. фебруар – Митинг СНВ сутра у Косовској Митровици

Српско национално веће северног Косова и Метохије организоваће у четвртак у центру Косовске Митровице митинг под називом “Хоћемо изборе, нећемо царине”, најављено је данас из те организације.

Председник СНВ Милан Ивановић рекао је да организацијом скупа желе да пошаљу поруку властима у Србији и међународној заједници да Срби на Косову и Метохији “желе да остану и живе у својој држави”.

“То је део наше борбе, као што је био референдум и барикаде којима смо бранили увођење албанских институција и заживљавање такозване независне државе Косово”, рекао је председник СНВ-а северног Косова и Метохије Милан Ивановић.

Према његовим речима, жеља организатора је и да се Београду пошаље јасна порука да морају да поштују Устав Србије и распишу изборе на Косову како би тамошњи Срби добили легитимне представнике и ојачали своје институције.

“Без одржавања избора грађани на северу Покрајине изгубиће своје институције, а потврдиће се да је власт попустила под притисцима (немачке канцеларке) Ангеле Меркел и западних земаља који су тражили укидање српских институција”, рекао је Милан Ивановић.

Митинг је најављен за 14 сати, на тргу Шумадија.

Извор: Бета, Вестионлине

2 коментара

 1. Rekao sam čuvajte leđa!!! Prospski Ceveno-Žuti da su poštovali
  Ustav nebi Vi braćo bili izdani od prospskog to Vi najbolje znate
  Za Crveno-Žute Vi niste na spisku GRAĐANA Srbije Vi ste za njih
  Kosova.Gos, Milane Srbi Stare Srbije odavo su otpisani ovo je
  završnica pomeranje PIJUNA na šahovskoj tabli SRBIJE. Da ne nabrajam odakle su proterani moji daleki koreni su okolina PEĆI.
  Verovati je da će sledeći izbori POVUĆI KRALJVSKI POTEZ I OČISTITI CRVENO-ŽUTE sa političke scene Srbije u suprotnom nema
  spasa za Državu Srbiju ČUVAJTE LEĐA.

 2. Radoslave, potpuno si u pravu. Nek’ ih oduva vetar. I moji su koreni u okolini Peci.Nema Srba bez sloge i Boga u srcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *