27. фебруар – Први канал : Спречен атентат на Путина

фото: РИА Новости

МОСКВА – Руске и украјинске специјалне службе спречиле су атентат на премијера и председничког кандидата Владимира Путина, саопштио је данас државни Први канал.

По информацији те ТВ, у Одеси, у Украјини ухваћени су бандити за којима је била расписана медјународна потерница. Из њихових признања произилази да су намеравали да изврше атентат одмах после председничких избора 4. марта .

Канал није саопштио друге детаље, наводећи да ће то учинити у вечерањим информативним емисијама.

Пре четири године, на дан председничких избора 2. марта 2008. године, специјалне службе су, како је тада саопштено већ спречиле атентат на Путина, који је у то време био председник државе.

Секретар за штампу владе Дмитриј Песков потврђује, али не коментарише информацију о спречавању атентата на Владимира Путина.
Раније данас је “Први кана” позивајући се на специјалне службе Русије и Украјине саопштио да је атентат на Путина припремала руско-украјинска банда, која је планирала серију експлозија у Москви одмах после председничких избора. Експлозив је довезен у главни град и сакривен на Кутузовском проспекту. Планирало се да се дигне у ваздух колона возила премијера.
По информацији “Првог канала” завера  је откривена одмах после експлозије у Одеси, што се прво сматрало за експлозију гаса у стану. Ипак, како се сазнало, припремала се бомба.
Других коментара засад нема.

Извор: Бета, Глас Русије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *