25. фебруар – Брутална акција РОСУ код Гњилана

ГЊИЛАНЕ – Припадници специјалне јединице косовске полиције, РОСУ, јутрос су у селима код Гњилана извели акцију у којој су, према тврдњама више извора, претресали куће чији су власници Срби и неколико људи ухапсили.

Званичне потврде из косовске полиције о овим наводима још нема.

У косовској полицији Тањугу је речено да не могу да дају никакве детаље у вези са јутрошњом акцијом у гњиланском региону и да ће о томе јавност обавестити, током дана, саопштењем

Начелник Косовско-поморавског округа Драган Николића у изјави Тањугу истиче да је у тој акцији претучен један мештанин, а четворица ухапшена, док директорка Дома здравља у Грачаници Рада Трајковић каже да је “шесторо Срба брутално претучено и потом ухапшено”.

По њеним речима, РОСУ су извели акцију у селу Пасјане код Гњилана, током које су “упадали у куће Срба, брутално их тукли и малтретирали”.

“Акцију су изводили против ненаоружаних људи и њихових укуцана, који нису пружали никакав отпор, притом користећи прекомерну силу. Шесторо Срба је брутално претучено, од којих неки имају и тешке телесне повреде, и потом ухапшено”, рекла је Трајковић.

“Затим су специјалци ‘РОСУ’ у селу Шилово брутално претукли старца Стојановић Живојина, демолирали му кућу и тешко повређеног оставили га на поду. Недужни старац је возилом Службе хитне помоћи пребачен у КБЦ Грацаница, где му се тренутно пружа ургентна лекарска помоћ”, додала је она.

Николић је рекао Тањугу да је полиција у Шилову претукла Живка Стојановића, те да су у селу Пасјане ухапшени Златко Денић, Горан Матропазовић и Младен Димитријевић, а у селу Кусце Денис Трајан.

Косовска полиција претресла је куће Николе Трајковића из Партеша, Драгана Стојковића из Будриге, Трајана Тодоровића, Славка Митића и Слободана Пауновића из Кусца, а у Шилову кућу Добри Стојановића, навео је Николић.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. “Patriotska”politika Bo-Te na delu. Vreme je za pobunu! Daj Boze da je ovo poslednje sto je u korist srbske stete uradio ovaj izdajnik. Braco Srbi na KiM oprostite, ovo nece proci, mi Vas necemo ostaviti na cedilu.

  2. Eto zasto je potpisana prodaja KiM da i ono malo Srba pod torturom napustiSvetu Srpsku zemlju.Nije dzabe pesnik ispevao”izdanice seme ti se zatrlo,ne imao roda ni poroda…”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *