23. фебруар – ЗАБРАЊЕН ФИЛМ “ТЕЖИНА ЛАНАЦА“!

Иако је за среду, 22. фебруар у 18 часова најављена прва бесплатна пројекција филма „Тежина ланаца“ у Београду, на Универзитету Сингидунум, универзитетска премијера филма „српског Мајкла Мура“ Бориса Малагурског ипак није одржана. Разлог за отказивање пројекције је, према сазнањима „Печата“ због забране од стране Ректора универзитета господина Станишића.

Дан пре него што је требало да се одржи приказивање филма „Тежина ланаца“, уз дискусију са аутором филма Борисом Малагурским, те професорима Срђаном Јанићијевићем, Предрагом Марковићем, Зораном Ћирјаковићем и председницом Центра за евроатлантске студије Јеленом Милић, студенти Сингидунума, који су претходно добили благослов Ректора за одржавање овог догађаја, обавештени су од Ректора да је променио мишљење и одлучио да ускрати дозволу за одржавање пројекције филма, како је навео, због политичких притисака.

Након тога су се професори, предвођени Срђаном Јанићијевићем, супротставили тој одлуци и одлучили да организују идентични догађај следећег дана, 23. фебруара у 18 часова на Факултету за Медије и комуникације. Да ли ће овај догађај успети да се одржи, за сада не знамо. ДВД филм „Тежина ланаца“ и даље можете наручити преко редакције магазина „Печат“.

9 коментара

 1. Ocigledno je da lanci Borisa od Brisela Srbima jos nisu stegnuti do kosti. Necemo ih ni osetiti sve dok je Boris samozvani Bog protektorata zvanog Srbija. Oseticemo ih kad protektorat bude na izdisaju, kad nam bude kasno. Koljaci i trgovci srpskim organima dobice i drzavu bez ispaljenog metka,bez ijedne reci i to sve na osnovu lazne misije ulaska u EU ili IV rajh,kako je spravom i zovu pametni ljudi.

 2. Јадна ли си Србијо, кад о твом опстанку одлучује попишуља Јелена Милић, која је омрзела све српско, наравно због пара.Тежак дан, Дачић, разбио барикаде и затворио алтернативне правце,код Конузина није дошао нико, Тадић признао КиМ.Докле бреее.Ако србска раја ћути и трпи.А где је тај велики љубитељ Косова, Тома, звани гробар нисам приметио да се огласио. Вероватно пече ракију.

 3. Gde se može naći film ?

 4. NA JUGU SRBIJE,TRAFIKE ILI SLIČNO I CENA?

 5. Ovaj režim prudužava sa zabrama koje su u amanet dobili od Broza
  da se ne lažemo,sve što rade u državi Srbiji je produžetak posla
  gde su Brozovi repovi vlasti ostali,glava mrtva rep vitla po
  Srbiji i narodu Srpskopm gospodo PROSRPSKA.

 6. Ovo je web site. Na strani “Buy” mozete naci kako da se naruci u Kanadi a kako u Srbiji (Buy DVDs in the Balkans).
  Ovo je link:
  http://www.weightofchains.com/

  Ako je istina:

  BELGRADE, SERBIA – NOW PLAYING

  Date and time: Every evening
  at 8:30 PM
  Location: Akademija 28 Cinema
  Address: Nemanjina 28
  Beograd
  Tickets: 250 RSD

  “The Weight of Chains” is now playing every evening at 8:30 PM at the Akademija 28 cinema (Nemanjina 28) in Belgrade, Serbia. The theatrical premiere took place on December 21, 2011 and it was a full house! The film is now part of the regular schedule at the cinema and will continue playing for as long as there is interest!

 7. Verovatno se Stanišić sprema za povratak u Sarajevo pošto je pobegao
  otuda 1992.

 8. da se ispisnica s faxa ne placa, sad bih se ispisala, salu na stranu, sad vidimo gde studiramo, pu bre!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *