23. фебруар – Уклоњена барикада испред Јариња

 

фото: Танјуг

Дачићев МУП напао српску барикаду

Јариње – У ноћној акцији МУП-а Србије, током 23. фебруара око 30 минута после поноћи, уклоњена је барикада у међузони на Јарињу. На тој барикади се налазе припадници СНП 1389 из локалних одбора са Косова и Метохије. У тренутку напада је на дежурству било 5 момака. Из правца Руднице (место где је пункт МУП-а) се појавило 15 људи у цивилној одећи тамних боја, са црним фантомкама на глави, без икаквих легитимација. Они су одмах насрнули на момке из шатора на барикади. Након псовања и гурања, захваљујући присебности младића, нападачи су успорили са нападом не прекинувши вербалне претње. Око 01:15 долази појачање нападачима у виду џипова МУП-а Србије, из који излазе униформисани полицајци и понављају истоветне захтеве као што су и од маскираних нападача, а то је да шатор мора да се сруши. Паралелно са њима долази са друге стране прелаза и базе НАТО-а, патрола војника КФОР-а.

Сви заједно врше притисак на младиће ,склањају их од шатора, шатор руше, барикаду склањају, момци успевају да се повуку у дубинуокупираних територија где секирама обарају нова стабла и подижу поново барикаду, знатно удаљеније од места напада МУП-а, надајући се да МУП неће смети да реагује и нападне у дубини територије јужне Српске покрајине.

Ова вест је написана у 2 часа ујутру. До 7-8 када ћете је ви читати, ко зна шта се још може догодити на Јарињу, као и са људима из 1389 који су дежурали, мада је већ дигнута узбуна и појачања из свих места Северног Косова су кренула ка барикади СНП 1389.

Месту догађаја забрањен је прилаз новинарима, који су одмах по ширењу вести кренули ка Јарињу. Дописници више агенција су заустављени од стране МУП-а.

Аудио запис о догађајима протекле ноћи: http://chirb.it/3q9Pkg

 


Уклоњена барикада код Јариња

Како РТС јавља, Барикаду од дрва и шатор који су били на путу уклонило је десетак неуниформисаних лица, који су најпре позвали неколицину особа које су дежурале на барикади да се разиђу.

На самој административној линији налазе се и војници Кфора који су ту стигли са прелаза Јариње, односно из правца војне базе која се налази у непосредној близини.

Барикаду која је уклоњена пре неколико дана су припадници Кфора изгурали из своје зоне одговорности, на северу КиМ, преко административне линије – на територију централне Србије.

Због ове барикаде грађани су од летос на север КиМ долазили путевима који заобилазе један (Јариње) од два званична административна прелаза која се налазе између севера КиМ и централне Србије.

ЛЕПОСАВИЋ – Барикада која је била постављена на путу Рашка – Лепосавић, испред административног прелаза Јариње на територији централне Србије, уклоњена је нешто иза поноћи.

Барикаду од дрва и шатор који су били на путу уклонило је десетак неуниФормисаних лица, који су најпре позвали неколицину особа које су дежурале на барикади да се разиђу. На самој административној линији налазили су се и војници КФора који су ту стигли са прелаза Јариње, односно из правца војне базе која се налази у непосредној близини.

Барикаду која је уклоњена пре неколико дана су припадници Кфора изгурали из своје зоне одговорности, на северу Косова, преко административне линије – на територију централне Србије.

Због те барикаде грађани су од летос на север Косова долазили путевима који заобилазе један (Јариње) од два званична административна прелаза која се налазе између севера Косова и централне Србије.

Извор: Танјуг,

2 коментара

  1. Jednom od mojih komentara BRAĆO SRBI rekao sam čuvate se leđa.
    Policija iŽandamerija mora da sluša dok mora!? Prosrpski-Dačić
    narediše jer tako se mora reče Onaj glavni iz EU gospodo morate
    igrati uz tuđu muziku.

  2. Не само да су порушили барикаде већ су и затворили алтернативне правце.Оно што није могао КФОР, НАТО и ЕУЛЕКС, успело је Ивици и ШуНАТОвцу.Радославе и ја сам више пута написао да је са странцима лако али са “машима” је тешко.Овквва понизност је ипак несхватљива, па то не би могли ни у Буркини Фасо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *