22. februar – Da li je Trajkovski poginuo ili je ubijen?

PRAG,SKOPLJE – Makedonski advokat i zastupnik porodice bivšeg predsednika Borisa Trajkovskog, Igran Pančevski izneo je šokantnu tvrdnju da je avion u kojem je 2004. poginuo tadašnji predsednik Makedonije oboren projektilom iz drugog aviona, preneo je Radio “Slobodna Evropa”.

Predsednik Trajkovski, osobe u njegovoj pratnji i članovi posade poginuli su 26. februara 2004. godine u avionskoj nesreći nedaleko od Mostara.

Advokat Pančevski, koji je u ovom procesu od početka zastupa interese porodica poginulih u avionu u utvrđivanju stvarnih uzroka ove tragedije, izneo je teške optužbe za koje navodno ima i dokaze:

“Avion predsednika Trajkovskog oborio je vojni avion. Posle pada letilice, mobilna vojna jedinica je ubila predsednika, njegove savetnike i članove posade i zapalila ih napalmom. Za ovu tezu postoje mnogobrojni dokazi”, tvrdi advokat Pančevski.

Među dokazima su, kako navodi, svedočenja meštana u oblasti u kojoj se srušio avion, a koja se razlikuju od zvanične vrzije.

Prema rečima advokata, postoji satelitski snimak, i to na dva svetska jezika, ljudi koji čestitaju na pogotku aviona, te videozapis kako je atentat izvršen, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema službenoj verziji avion u kome je bio predsednik je bio ispravan i nesreća kod Mostara se dogodila zbog greške pilota, mada se već godinama mogu čuti razne spekulacije oko pogibije Trajkovskog.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *