22. фебруар – Да ли је Трајковски погинуо или је убијен?

ПРАГ,СКОПЉЕ – Македонски адвокат и заступник породице бившег председника Бориса Трајковског, Игран Панчевски изнео је шокантну тврдњу да је авион у којем је 2004. погинуо тадашњи председник Македоније оборен пројектилом из другог авиона, пренео је Радио “Слободна Европа”.

Председник Трајковски, особе у његовој пратњи и чланови посаде погинули су 26. фебруара 2004. године у авионској несрећи недалеко од Мостара.

Адвокат Панчевски, који је у овом процесу од почетка заступа интересе породица погинулих у авиону у утврђивању стварних узрока ове трагедије, изнео је тешке оптужбе за које наводно има и доказе:

“Авион председника Трајковског оборио је војни авион. После пада летилице, мобилна војна јединица је убила председника, његове саветнике и чланове посаде и запалила их напалмом. За ову тезу постоје многобројни докази”, тврди адвокат Панчевски.

Међу доказима су, како наводи, сведочења мештана у области у којој се срушио авион, а која се разликују од званичне врзије.

Према речима адвоката, постоји сателитски снимак, и то на два светска језика, људи који честитају на поготку авиона, те видеозапис како је атентат извршен, преноси Радио Слободна Европа.

Према службеној верзији авион у коме је био председник је био исправан и несрећа код Мостара се догодила због грешке пилота, мада се већ годинама могу чути разне спекулације око погибије Трајковског.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *