21. фебруар – Пријаве против Дулића, Ђиласа, Ћирића

фото: Бета

БЕОГРАД, 20. фебруара 2012. (Бета) – Градоначелници највећих градова у Србији су на списку особа против којих је Државна ревизорска институција (ДРИ), како је у понедељак објавила, поднела пријаве због кршења закона, на основу ревизије извештаја за 2010. годину.

На сајту ДРИ (www.дри.рс) је објављено да је поднет 101 захтев за покретање прекршајних поступака против 143 особе и 23 пријаве за привредни преступ против 38 особа.

На списку су министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић и бивши министар здравља Томица Милосављевић, председник Владе Војводине Бојан Пајтић.

Пријаве су поднете и против више лица у Министарству економије, медју којима је и ранији државни секретар, а сада министар Небојша Ћирић.

Државна ревизорска институција је поднела пријаве и против градоначелника Београда Драгана Ђиласа, Крагујевца Верољуба Стевановића, Јагодине Драгана Марковића, Ниша Милоша Симоновића, Смедерева Предрага Умичевића, Новог Сада Игора Павличића, Зајечара Бошка Ничића и Крушевца Десимира Павловића.

Прекршајне пријаве су поднете и против генралног дитектора Јавног предузећа Елетромрежа Милоша Миланковића, директора ЈП Транснафта Срђана Михајловића.

Код генералног директора Железнице Србије Милована Марковића и директора Путева Србије Зорана Дробњака поднети су захтев за покретање прекршајног поступка и пријава за привредни преступ.

2 коментара

  1. Jao,jao kako se samo prave ludi, pa misle da ce tolike gubitke da nadomeste placanjem zakonske kazne od 5 000 dinara! Neverovatno, ziveli su na ustrb naroda svih ovih godina, prosto ne mogu da se nacudim kako imaju obraza da se brane na ovako jadan nacin!

  2. Maksimalna kazna za ove srane placenkie pljackase je 50.000 dinara, sto oni redovno vade iz malog dzepa i nastavljaju sa pljackom iz godine u godinu. Nacicemo ih i u Nikaragvi posle izbora nece biti mesta na planeti Zemlji gde ce moci da se sakriju zajedno sa ministarkom pravde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *