20. фебруар – Резултати референдума- 99,74 одсто заокружило “не”

ЗВЕЧАН – На референдуму у четири општине на северу Косова 99,74 одсто изашлих грађана изјаснило се против прихватања косовских институција, саопштила је данас референдумска комисија.
На референдуму је, према коначним резултатима који су саопштени у Звечану, за прихватање косовских институција гласало 69 грађана из четири општине са севера Косова, а 133 гласачка листића била су неважећа.
Од укупно уписаних 35.500 грађана на референдум је изашло 26.727 бирача или 75,29 одсто.
Члан референдумске комисије задужен за односе са јавношћу Љубомир Радовић изјавио је на конференцији за новинаре да организатори референдума нису били, нити су сада у сукобу са Владом Србије, као ни против интеграција Србије у ЕУ.
Званични Београд је био против одржавања референдум на северу Косова, али локално руководство није послушало захтев највиших државних представника.
Референдум са питањем – “Да ли прихватате институције тзв. Републике Косово” одржан је 14. и 15. фебруара, а против њега су били и представници међународне заједнице и приштинских власти.
Председник Скупштине општине Звечан Добросав Добрић изјавио је на конференцији за новинаре да резултате референдума нико не може поништити нити их не узети у обзир.
Према његовим речима, скупштине општина ће усвојити извештаје референдумске комисије, након чега ће свака скупштина посебно и заједно донети ставове и закључке.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *